понеділок, 28 грудня 2009 13:53

Олімпіада в Сочі залишилась без мільярдів "Газпрому"

Олімпіада в Сочі залишилась без мільярдів "Газпрому"

Доходи оргкомітету Олімпійських ігор 2014 року в Сочі від залучення національних спонсорів склали мільярд доларів. Про це пишуть "Ведомости".

Зараз укладено контракти на 850 мільйонів доларів і незабаром з"явиться ще один - на 115 мільйонів. За інформацією газети, черговим спонсором Олімпіади стане РЖД. Підписання контракту заплановано на початок наступного року.

Доходи могли б бути і ще більшими, однак "Газпром", на якого розраховували як на одного з найбільш перспективних спонсорів, відмовився від співпраці з Олімпіадою. З усіх газових компаній оргкомітет отримав заявку тільки від "Ітери".

Представники самого газового монополіста при цьому стверджують, що зараз не мають потреби в рекламі, оскільки компанія не працює з роздрібними споживачами. У свою чергу, уряд не збирається чинити тиск на "Газпром", щоб примусити компанію підписати спонсорську угоду.

Раніше повідомлялося про наміри "Газпрому" вкласти в проведення Ігор близько двох мільярдів доларів. Велика їхня частина піде на газопровід Джубга - Лазаревське - Сочі і лижний стадіон місткістю 16 тисяч глядачів.

Варто зауважити, що доходи Ігор у Сочі за своїми обсягами можна порівняти зі спонсорськими надходженнями від трьох останніх зимових Олімпіад, разом узятих. Так, організатори ігор в Нагано (1998) залучили 198 мільйонів доларів, у Солт-Лейк-Сіті (2002) - 494 мільйони доларів, а в Турині - 348 мільйонів.

Зараз контракти з Оргкомітетом вже уклали такі компанії, як "Роснефть", Сбербанк, "Ростелеком", Coca-Cola, Аэрофлот, Samsung, Panаsoniс та інші.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада в Сочі залишилась без мільярдів "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі