четвер, 17 січня 2019 11:09

Олександр Усик народився за 45 років після Мухаммеда Алі

 

Сьогодні виповнилось 32 роки першому й єдиному українському боксерові, який став абсолютним чемпіоном світу серед професіоналів, Олександрові Усику. Володар титулів WBC, WBA, IBF і WBO у першій важкій вазі народився 17 січня 1987-го у Сімферополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири українські боксери мають титул чемпіона світу

21 липня торік Олександр Усик виграв у Москві фінал Всесвітньої боксерської суперсерії – здолав із великою різницею за очками росіянина Мурата Гассієва. Він здобув перший в історії трофей Мухаммеда Алі та став лише четвертим володарем титулів за 4 основними версіями. До нього усі 4 пояси вдавалося зібрати американцям – Бернард Хопкінс, Джермейн Тейлор і Теренс Кроуфорд. Причому українець зробив це найшвидше за всіх – у своєму 15 поєдинку. Раніше усіма 4 поясами одночасно володіли Володимир і Віталій Клички.

Олександр Усик дебютував серед профі у листопаді 2013-го. Відтоді виграв усі 16 поєдинків, 12 із них – нокаутом. Чемпіоном світу став у вересні 2016-го – у польському Гданську відібрав титул WBO у поляка Кшиштофа Гловацького. Минулий рік став тріумфальним для Олександра. Він виграв 3 чемпіонські бої – усі на території суперників. Більшість авторитетних видань назвали його найкращим боксером 2018-го у світі.

Після перемоги у фіналі Олімпійських ігор у Лондоні над італійцем Клементе Руссо Усик, який виступав в образі козака, станцював гопак

Кримчанин також провів блискучу любительську кар'єру. Він – третій в історії українського боксу олімпійський чемпіон (2012). Його попередниками були Володимир Кличко (1996) і Василь Ломаченко (2008, 2012). Після перемоги у фіналі Олімпійських ігор в Лондоні над італійцем Клементе Руссо Усик, який виступав в образі козака, станцював гопак. Олександр Усик 2008-го став чемпіоном Європи, а 2011-го – чемпіоном світу.

Цьогоріч Олександр Усик спробує підкорити нові вершини боксу. Ймовірно, він дебютує у надважкій вазі.

Олександр Усик народився в один день зі своїм кумиром у боксі, "найвеличнішим" Мухаммедом Алі – із різницею у 45 років.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Усик народився за 45 років після Мухаммеда Алі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі