вівторок, 05 січня 2021 21:00

Один із найкращих гравців минулого сезону не потрібен Луческу

Один із найкращих гравців минулого сезону не потрібен Луческу
Богдан Лєднев не має стабільного місця в "Динамо". Фото: Олександр Попов

У сезоні 2020/21 півзахисник "Динамо" 22-річний Богдан Лєднев провів 12 поєдинків у чемпіонаті України не забивши жодного м'яча. Причому тільки в одному він вийшов у стартовому складі, після чого був замінений у перерві. В іншому Богдан виходить на заміну на останні хвилини гри.

На Лєднева були великі сподівання перед початком сезону. Він зміг проявити себе із найкращого боку, виступаючи за "Зорю" на правах оренди. Минулого сезону Богдан був одним із найкращих гравців чемпіонату та зміг забити 11 м'ячів. Його вважали кандидатом на виклик в національну команду.

У футбольній філософії Луческу поки Лєднев себе не знаходить. У "Зорі" футболіст був індивідуалістом. Він брав ініціативу на себе, намагався загострювати. Румунський фахівець вимагає від всіх гравців, в першу чергу, колективної гри. Футболіст має жертвувати своїми інтересами заради успіху команди. Поки Богдан не може ніяк підлаштуватися під нові вимоги. Луческу дає Лєдневу шанси майже у кожному матчі виходами на заміну, але гравець явно не вписується в гру "Динамо".

Орендою тут вже не обійдешся

Лєднев просто не може знайти свою позицію в "Динамо". В молодіжних командах киян він починав як правий півзахисник. Але на цій позиції в команді є Віктор Циганков та Жерсон Родрігес. У першій частині сезону був Георгій Цітаїшвілі, а взимку його має всі шанси замінити Ліель Абада. Якоїсь надзвичайної швидкості для гри на фланзі у Богдана не має.

У"Зорі" Лєднева спробували на позиції атакувального півзахисника. У тодішнього наставника луганців Юрія Вернидуба були проблеми на цій позиції і тому він дав шанс Лєдневу. Експеримент вдався завдяки роботі із м'ячем та хорошому удару. На цій позиції у "Динамо" грає один із лідерів Віталій Буяльський. Луческу під форвардом також випускав Дениса Гармаша та Володимира Шепелєва.

На місці креативного опорника зміг себе проявити Микола Шапаренко. Перша частина сезону була найкращою для нього в кар'єрі. Зараз Ледневу майже нереально конкурувати із таким Шапаренком за місце в складі. В разі чого тут також може зіграти Олександр Андрієвський чи той же Шепелєв. Ситуація виходить патова.

Навряд чи щось зміниться для Леднева у другій частині сезону, попри те що динамівці будуть грати на два фронти. Можливості для експериментів у Луческу не має. Команда боротиметься за золоті нагороди. Конкуренція за зиму тільки зросте. Команда шукає можливості посилення середини поля. .

Для Леднева буде стояти вибір: чекати свого шансу в статусі гравця ротації, чи наважитися на зміну клубу. Орендою тут вже не обійдешся. На початку квітня футболісту вже буде 23 роки. Це час, коли вже має бути хоч якась визначеність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайличенко загальмує кар'єру Леднєва

Богдан Леднев є вихованцем школи "Динамо". На юнацькому рівні грав за київський "Атлет" та "Дніпро". У 2016-му році знову повернувся в "Динамо", де виступав за молодіжні команди. Сезони 2018/20 провів в складі "Зорі" на правах оренди. Провів 12 матчів за молодіжну збірну України.

Зараз ви читаєте новину «Один із найкращих гравців минулого сезону не потрібен Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі