середа, 21 липня 2021 22:52

Обрали спортсменів, які понесуть прапор України на відкритті Олімпіади

  Прапор України на Олімпіаді в Токіо понесуть двоє спортсменів. Фото: Facebook/olympicua
Прапор України на Олімпіаді в Токіо понесуть двоє спортсменів. Фото: Facebook/olympicua

У столиці Японії - Токіо, де 23 липня відбудеться урочиста церемонія відкриття ХХХІІ Олімпіади, прапор України понесуть одразу двоє спортсменів.

Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету у Facebook.

Прапороносцями будуть олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич і чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Вперше в історії проведення Ігор у країн-учасниць буде одразу двоє прапороносців - жінка і чоловік. Це пов'язано з активною позицією Міжнародного олімпійського комітету з відстоювання принципів гендерної рівності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили, де проходитиме літня Олімпіада-2032

Нікішин назвав таку ініціативу прекрасною і добавив, що буде здорово, якщо вона стане доброю традицією.

За словами Костевич, нинішня Олімпіада в її кар'єрі п'ята. Спортсменка віддавна мріяла понести прапор України.

"На відкритті Олімпіади в Токіо серед прапороносців інших країн буде багато титулованих і досвідчених представників кульової та стендової стрільби. Мені приємно бути в їх рядах", - сказала спортсменка.

Олімпіада-2020 має відбутися в Токіо 23 липня - 8 серпня 2021 року. Близько 80% японців хочуть скасувати чи перенести ігри через поширення пандемії коронавірусу. Приблизно 10 тис. із 80 тис. волонтерів відмовилися допомагати під час Олімпійських ігор. Волонтери відмовляються від участі в організації змагань через побоювання пандемії. Перша тисяча волонтерів відмовилася від участі ще в лютому.

Зараз ви читаєте новину «Обрали спортсменів, які понесуть прапор України на відкритті Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі