середа, 11 липня 2018 15:59

NY Times: українці 158 тис. разів написали на сторінці ФІФА "Слава Україні"

NY Times: українці 158 тис. разів написали на сторінці ФІФА "Слава Україні"
Українці 158 тис. разів написали на сторінці FIFA у Facebook "Слава Україні!". Фото: dynamomania.com

Українці 158 тис. разів прокоментували сторінку міжнародної федерації в Facebook словами "Слава Україні!"

Таку реакцію соцмереж викликав скандал FIFA з відео за участю Домагоя Віди й Огнєна Вукоєвича, повідомляє The New York Times.

"Українці залишили на сторінці федерації в Facebook більш як 158 тис. коментарів, більшість із яких містять слова "Слава Україні", після того, як FIFA оштрафувала помічника тренера Хорватії за відео, в якому він виголосив таке ж привітання", - розповідає видання.

Дисциплінарний комітет FIFA виніс Віді попередження, а Вукоєвичу призначив штраф у розмірі 15 тис. франків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФІФА злякалася українців і приховала рейтинг сторінки на Facebook

На захист хорватських футболістів виступили українці. Як наслідок, рейтинг сторінки FIFA на Facebook обвалений. Також свою підтримку виразила й Федерація футболу України. Президент ФФУ Андрій Павелко каже, що хорватські гравці мають повне право висловлювати свою повагу до України й українських уболівальників.

Українські нардепи стоячи аплодували вчинку Віди і Вукоєвича. МЗС України засудило безпринципність FIFA щодо хорватів.

Проти виступив бізнесмен і функціонер УЄФА Григорій Суркіс. Він закликав покарати главу Федерації футболу України Павелка "за підтримку хорватських гравців", які привітали Україну після поразки російської збірної.

"Динамо" підписало 5-річний контракт із лівим захисником із бразильського "Атлетико Паранаенсе" Сідклеєм. Сума трансферу, за повідомленнями бразильських ЗМІ, становитиме €5 млн.

Зараз ви читаєте новину «NY Times: українці 158 тис. разів написали на сторінці ФІФА "Слава Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі