неділя, 22 квітня 2007 13:12

Новий стадіон "Зеніту" буде з висувним полем та пивопроводом

 

На новому футбольному стадіоні "Зеніту" на Крестовському острові буде висувне поле, повідомляє football.ua. Про це заявила губернатор Валентина Матвієнко при об"їзді спортивних об"єктів Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, що висувне поле запропонував японський архітектор Кішо Курокава, проте спочатку цю ідею збиралися відкинути. По-перше, її реалізація дуже дорога, а по-друге, якщо зробити поле висувним, то проблематично буде зберегти трасу "Невське кільце".

Будівельні матеріали для нового стадіону доставлятимуть на місце по воді, для цього буде споруджений тимчасовий причал, розповів представник компанії-забудовника. Валентина Матвієнко схвалила цю ідею. За її словами, таким чином, вдасться уникнути великої кількості вантажних машин на Крестовському.

- Будівельникам поставлені дуже жорсткі часові рамки - стадіон повинен бути побудований в кінці 2008 року, щоб завершити всі підготовчі роботи до початку футбольного сезону, і в березні 2009 року провести перший матч", - заявила губернатор.

Примітно, але у німецького "Шальке" теж стадіон з висувним полем ("Ауфшальке"). У обох команд один і той же спонсор - "Газпром".

Крім того, стадіон обладнали трубопроводом для подачі пива. По пивопроводу напій подаватиметься до лож стадіону і розташованих на території кафе. З подібною системою подачі пива на стадіон будівельники теж ознайомилися в Гельзенкирхені, де "Зеніт" проводив товариський матч з клубом "Шальке-04".

Зараз ви читаєте новину «Новий стадіон "Зеніту" буде з висувним полем та пивопроводом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі