середа, 22 жовтня 2008 15:31

Новий маршрут ралі "Дакар-2009" готовий на 90%

Загроза терористичних актів змусила організаторів легендарного ралі рейду "Дакар" відмінити гонку цього року, а в наступному - перенести її до Південної Америки. У січні 2009 року мотоциклісти, пілоти позашляховиків і вантажівок подолають близько 9 тисяч кілометрів по території Аргентини і Чилі.

Одна з найскладніших фаз підготовчої роботи - складання дорожніх книг. Цим зараз займається розвідувальна експедиція під керівництвом колишніх гонщиків - Тіціано Сівієро і Давіда Кастері. Як повідомляється, маршрут готовий вже на 90 відсотків.

"Цього року ми виконали величезний об"єм підготовчої роботи. Мені самому доводилося приїжджати до Південної Америки кілька разів за останніх 3 місяці, - говорить Етьєн Лавінь, директор ралі "Дакар". - В цій експедиції беруть участь дві машини: перша досліджує маршрут, а в другій вже складається дорожня карта. Саме вона братиметься за основу учасниками майбутнього ралі".

Склад гонщиків, що стартують наступного року в чилійсько-аргентинській гонці, на 65 відсотків складається з тих, хто планував цього року стартувати з Лісабона.

sovsport

Зараз ви читаєте новину «Новий маршрут ралі "Дакар-2009" готовий на 90%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі