неділя, 09 березня 2008 15:53

Новіцкі побив бомбардирський рекорд свого клубу

Форвард "Далласа" Дірк Новіцкі в сьогоднішньому поєдинку проти "Нью-Джерсі" (111:91) набрав 34 очки і став першим снайпером в історії свого клубу. Тепер на рахунку німця - 16 644 очок. Він на один бал обійшов попереднього рекордсмена "Маверікс" Роландо Блекмена. Щоб потрапити в історію, Новіцкі було потрібно 743 гри. На рахунку нинішнього спортивного директора "Далласа" Блекмена - 865 матчів з 1981 по 1992 рік.

"Ро - мій великий друг, він навіть один рік тренував збірну Німеччини. Ми досить близькі. Мені жаль, що поновив цей рекорд і обійшов його. Проте, для мене це велика честь", - зізнався Новіцкі.

Блекмен - один з двох баскетболістів клубу, номери яких вилучені з використання. "Просто не віриться, що ми можемо бачити такого впевненого в собі хлопця, який є справжньою зіркою нашої ліги. Радий, що він побив цей рекорд. Радий, що це зробив саме він", - зазначив спортивний директор "Маверікс".

Кращий гравець попереднього сезону НБА 29-річний Новіцкі претендує на титул MVP і цього року. Німець вже переписав більшість рекордів "Далласа". Дебютувавши в лізі 1998 року, форвард за числом набраних очок поступається тільки Кобі Брайанту і Аллену Айверсону.

Нагадаємо, що на початку тижня в матчі з "Ютою" Новіцкі завдав травми росіянину Андрію Кириленку. За свій фол німець був вимушений відбути одноматчевую дискваліфікацію - в четвер він не грав з "Х"юстоном", який давно не знає поразок.

"Спорт-Експрес"
Зараз ви читаєте новину «Новіцкі побив бомбардирський рекорд свого клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі