неділя, 13 березня 2011 13:11

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Норвезькі біатлоністи перерахують призові ЧС постраждалим від землетрусу японцям

Норвезькі біатлоністи перерахують призові ЧС постраждалим від землетрусу японцям

Чоловіча збірна Норвегії з біатлону вирішила перерахувати призові, отримані за перемогу в естафеті, постраждалим від руйнівного землетрусу і цунамі в Японії. Сума призових складає 10 тисяч євро. Таку ж суму постраждалим перерахує норвезька федерація біатлону, повідомляє International Sports Press Association.

Естафета на чемпіонаті світу з біатлону, що проходить в Ханти-Мансійську, відбулася 11 березня - в той самий день, коли в Японії стався сильний землетрус, що спричинило численні жертви.

"Ми небагато можемо зробити для цих людей. Але наш невеликий внесок, можливо, стане прикладом і спонукає інших зробити щось подібне", - заявили норвезькі біатлоністи.

Згідно з останніми офіційними підрахунками, жертвами землетрусу і цунамі в Японії стали близько 900 осіб. Проте ці дані постійно оновлюються.

У японській поліції повідомили, що в одній тільки префектурі Міяги, що найбільше постраждала від стихійного лиха, число загиблих може перевищити 10 тисяч осіб. Невелике портове місто Мінамісанріку практично повністю змило хвилею, приблизно 9,5 тисячі його жителів числяться зниклими без вісті.

Зараз ви читаєте новину «Норвезькі біатлоністи перерахують призові ЧС постраждалим від землетрусу японцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі