четвер, 12 лютого 2009 11:30

Норвегія перемогла збірну Німеччини вперше за 73 роки

Норвегія перемогла збірну Німеччини вперше за 73 роки

Збірна Норвегії з футболу отримала свою першу перемогу над Німеччиною за 73 роки, повідомляє lenta.ru з посиланням на Associated Press 11 лютого.

У товариському матчі, що відбувся в Дюсельдорфі, норвежці отримали перемогу з рахунком 1:0. Єдиний гол забив Крістіан Гріндхейм на 63-ій хвилині. Цей матч став першою перемогою збірної Норвегії під керівництвом нового тренера Єгіля Олсена, який очолив команду в січні (раніше він вже займав цей пост з 1990 по 1998 рік). У 2008 році норвежцям не вдалося виграти ні в одному матчі, включно з товариськими.

Свою попередню перемогу над збірною Німеччини Норвегія отримала на Олімпіаді 1936 року в Берліні. Тоді команда завоювала на турнірі бронзові медалі.

Разом з тим, не дивлячись на погану статистику в матчах з Німеччиною, для деяких команд Норвегія є дуже незручним суперником. Так, наприклад, норвежці - єдина в світі збірна, що грала проти бразильців, але ніколи не програвала. За всю історію зустрічей з Бразилією норвежці двічі виграли і двічі зіграли внічию.

Gazeta.ua писала, що в листопаді 2008 року збірна України мінімально перемогла непоступливих норвежців. Матч проходив у Дніпропетровську на "Дніпро-Арені". На 26 хвилині зустрічі Євген Селезньов реалізував пенальті. Україна грала експерементальним складом без Шевченка, Вороніна та Тимощука. Цей матч став дебютним для натуралізованого серба Марко Девіча.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія перемогла збірну Німеччини вперше за 73 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі