понеділок, 28 липня 2008 14:34

Ніяк не може початися чемпіонат Польщі з футболу

Старт нового сезону чемпіонату Польщі відкладено на невизначений час у зв"язку з новим витком розслідування справи про корупцію в польському футболі. Прокуратура звинувачує півтори сотні чоловік, серед яких керівники федерації футболу Польщі та арбітри.

Цей скандал триває вже більше трьох років - з травня 2005 року, коли відомого польського арбітра Антоні Фіярчика зловили на отриманні хабара розміром в $30 тис. А вже півтора року потому міністр спорту Томаш Ліпця ініціював усунення від роботи членів правління Федерації футболу Польщі, включаючи президента Міхала Лісткевіча.

"Ми не робили ніяких кроків під час чемпіонату світу, але тепер для них прийшов час" -заявив тоді прем"єр-міністр Марцинкевіч. Але правління ФФП повністю заперечувало свою провину, заявляючи про політичну підоснову даної справи.

Корупційний скандал в польському футболі все ж таки не перешкодив їм спільно з Україною виграти тендер на проведення Євро-2012, хоча до серпня 2007 року були затримані вже майже сто футбольних арбітрів, гравців і чиновників, зокрема два члени правління Польського футбольного союзу.

Тоді польський чемпіонат ледь не був зірваний, адже кращі клуби країни не могли отримати ліцензії на участь в ньому. Серед них була варшавська "Легія" і чемпіон країни "Заглембе" з Любліна.

Через рік кількість обвинувачених в корупції виросла в півтора рази, а старт сезону 2008-09 вже відклали на невизначений термін.

"Газета по-киевски"

Зараз ви читаєте новину «Ніяк не може початися чемпіонат Польщі з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі