Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 14:15

Німецькі траси потребують допомоги влади

З 1995-го по 2006-й Німеччина приймала два етапи "Формули-1", у Хоккенхаймі та на Нюрбургрингу. Проте, з фінансових міркувань, минулого року вирішили чергувати Гран-прі - в 2007-му гонка пройшла на Нюрбургрингу, в липні 2008-го пройде в Хоккенхаймі.

Те, що Міхаель Шумахер закінчив виступи, вплинуло не тільки на відвідуваність, але і на зацікавленість влади і спонсорів у фінансуванні, а розмір виплат за проведення гонки виріс - цього року власники автодрому в Хоккенхаймі виплатять Екклстоуну більше 19 мільйонів євро. Договір з Берні підписаний до 2010 року, тобто Хоккенхайм прийме ще одну гонку, в 2010-му, а потім сторони знову сядуть за стіл переговорів.

В інтерв"ю Stuttgarter Nachrichten бос Hockenheim-Ring GMBH Карл Йозеф Шмідт заявив про те, що місцевим і державним властям необхідно брати участь у фінансуванні, інакше "Формула-1" може покинути Німеччину. Ситуація дивовижна, адже зараз у чемпіонаті виступають відразу п"ять німецьких гонщиків.

- Проведення етапу "Формули-1" - захід вельми дорогий, без підтримки влади і спонсорів після 2010 року Німеччина може втратити Гран-прі, і про це необхідно задуматися вже зараз, поки є час для переговорів і укладення контрактів, - говорить Карл Йозеф Шмідт. - Ні для кого не секрет - німецькі траси живуть у борг: ми вимушені і платити по рахункам, і гасити відсотки по банківських кредитах. Потрібний довгостроковий проект за участю влади, який з одного боку дозволить планувати реконструкцію автодромів, з іншої - стабілізує фінансову ситуацію.

f1news.ru

Зараз ви читаєте новину «Німецькі траси потребують допомоги влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути