четвер, 26 червня 2008 08:35

Німеччина вийшла у фінал Євро

Німеччина вийшла у фінал Євро

Збірна Туреччини дійшла до півфіналу чемпіонату Європи завдяки голам на останніх хвилинах матчів. Так було у поєдинках зі Швейцарією, Чехію та Хорватією. У зустрічі з німцями турки на собі відчули, як програвати у такій ситуації. Філіпп Лам став головним героєм матчу, забивши вирішальний гол на 90-й хвилині.

Півфінальна гра у Базелі виявилася по-справжньому бойовою. Футболісти збірної Туреччини вирішили не відсиджуватися в обороні, а відразу піти вперед. Така тактика виправдала себе вже на 22-й хвилині, коли Угур Борал відкрив рахунок. Проте радіти турецьким уболівальникам довелося недовго. Уже через чотири хвилини Бастіан Швайнштайгер після передачі Лукаса Подольскі зрівняв рахунок.

У другому таймі ситуація повторилася з точністю, та навпаки. Після голу Мірослава Клозе німці вийшли вперед, але через сім хвилин Семіх Шентюрк встановив рівновагу. А ще через чотири Лам забив переможний гол.

Насолодитися грою у другому таймі глядачам постійно заважали проблеми з передачею сигналу, що стало наслідком електромагнітної бурі, яка бушувала в районі міжнародного теле-радіомовного центра. Причини цього інциденту будуть ретельно розглянуті.

Німеччина - Туреччина - 3:2 (1:1)

Арбітр: Массімо Буззака (Швейцарія)

Німеччина: Леманн, Фрідріх, Мертезакер, Метцельдер, Лам, Хітцльшпергер, Рольфес (Фрінгс, 46), Швайнштайгер, Баллак, Подольскі, Клозе (Янсен, 90+2)

Тренер: Йоахім Льов

Туреччина: Рушту, Сабрі, Топал, Зан, Балта, Ауреліо, Казім-Річардс (Метін, 90+2), Алтинтоп, Акман (Ердінг, 81), Борал (Гекденіз, 84), Шентюрк

Тренер: Фатіх Терім

Голи: Угур Борал (22), Швайнштайгер (26), Клозе (79), Семіх Шентюрк (86), Лам (90)

Попередження: Шентюрк (53), Сабрі (90+4)

Зараз ви читаєте новину «Німеччина вийшла у фінал Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі