вівторок, 26 серпня 2008 16:38

Незрячі масажисти допоможуть параолімпійцям


Незрячі масажисти обслуговуватимуть учасників 13-ої Параолімпіади, що відкривається в Пекіні 6 вересня, повідомив на прес-конференції у вівторок глава канцелярії Федерації інвалідів при уряді китайської столиці Лі Цаймао (LiCaimao).

"Десять сліпих масажистів працюватимуть в параолімпійському селищі під час Ігор, вони продемонструють гостям і спортсменам традиційну майстерність китайської медицини", - сказав Цаймао.

Сьогодні в Пекіні відкрито безліч масажних салонів, де працюють незрячі масажисти. Ця послуга користується великою популярністю як у місцевого населення, так і у туристів.

Масажисти, позбавлені можливості бачити, тонко відчувають пацієнтів, і їх масаж часто виявляється дієвішим, ніж у простих докторів.

У пекінських масажних салонах сьогодні працюють 1,7 тисяч сліпих масажистів, кожен з яких пройшов спеціальну підготовку та здобув відповідну освіту.

У Пекіні, за офіційними даними, проживають 999 тисяч людей з обмеженими можливостями, що складає близько 6,5% жителів міста.

Зі слів Цаймао, інваліди прагнуть брати активну участь в Параолімпіаді. Бажання стати волонтерами під час Ігор виявили 12 тисяч людей з обмеженими можливостями.

Обслуговувати Параолімпійські ігри, за даними оргкомітету, будуть 40 тисяч волонтерів. Крім того, 150 тисяч чоловік працюватимуть як волонтери на вулицях міста.

У церемоніях відкриття та закриття Параолімпіади візьмуть участь 680 виконавців з тими або іншими відхиленнями у здоров"ї. Близько 1,5 тисяч інвалідів виступлять під час Ігор на різних культурних майданчиках Пекіну.

Параолімпійські Ігри пройдуть в Пекіні з 6 по 17 вересня. У них візьмуть участь більше 4 тисяч спортсменів з 148 країн і регіонів світу.

"News.mail.ru"

Зараз ви читаєте новину «Незрячі масажисти допоможуть параолімпійцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі