пʼятниця, 15 грудня 2017 11:31

"Не вчаться у школі, не служать в армії, у слові "футбол" роблять по три помилки" - гендиректор "Зорі" про нинішніх футболістів

"Не вчаться у школі, не служать в армії, у слові "футбол" роблять по три помилки" - гендиректор "Зорі" про нинішніх футболістів
Рафаїлом: "Неправильно, коли хороший лікар отримує в десятки разів менше, ніж футболіст". Фото: sport.ua

Генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов у інтерв'ю sport.ua розкритикував високі зарплати футболістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо два мужика цілуються, то мені це неприємно. Я про це говорив і буду говорити" - скандальне інтерв'ю генерального директора "Зорі"

"Я вважаю неправильним, коли хороший лікар отримує в десятки разів менше, ніж футболіст. При цьому деякі футболісти в слові "футбол" роблять по три помилки. Це несправедливо й неправильно.

Але поміняти, на жаль, нічого не можна. Я колись пробував, коли працював у футзальному клубі. Кажу: "Потрібно дати зарплату мінімальну, а решту - нехай заробляють преміальними". Керівництво сказало, що так не повинно бути. Гравці заробляють 80 000 - 100 000 гривень на місяць. Звідки беруться ці гроші? Вболівальники прийшли на трибуни і заплатили за їхню гру? Ні", - сказав він.

Кажу гравцям, які від нас йшли: "У тебе є вибір: сьогодні футбол, а гроші - завтра. Або сьогодні гроші, а футболу завтра може і не бути"

"Футболісти як діти: думають, що завжди все буде йти гладко. Ми створюємо для них комфортні умови - вони не вчаться в школі, не йдуть служити в армію. Вони живуть не в тому світі, в якому живуть усі. І думають, що так буде завжди. А потім пішов з команди, і виявляється - ти нікому більше й не потрібен. Я кажу гравцям, які від нас йшли: "У тебе є вибір: сьогодні футбол, а гроші - завтра. Або сьогодні гроші, а футболу завтра може і не бути", - додав Рафаїлов.

При цьому порівняв зарплати футболістів окремих українських клубів і шведського "Естерсунда", з яким "Зоря" грала в Лізі Європи.

"Шість тисяч євро брудними, а після сплати податків на руки гравці отримують три двісті. Так, якість життя в Швеції набагато вища, але і вартість - теж. Квиток на футбол коштує 35 євро. Проїзд на метро - 9 євро. До лікаря, щоб сходити - 50 євро. Зрозуміло, що зарплати там вищі, але не в 35 разів, як ціни на футбольні квитки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нинішня "Зоря" не має майстерних футболістів

Фінансова ситуація в "Зорі" зараз стабільна, каже Рафаїлов.

"Затримок із зарплати в нас немає. Є питання невиплачених грошей за віддалений минулий період. Борги перед футболістами, які в нас на контракті є вже досить довго, дійсно є. Але ми їх поступово гасимо. Деяких людей вже немає в команді, але ми їм платимо їхні гроші. Зрозуміло, що не всіх таке влаштовує. Але навіть УЄФА нас в цьому плані підтримує", - підкреслив гендиректор "Зорі".

У нинішньому сезоні "Зоря" виступала в груповому раунді Ліги Європи, але не змогла вийти з групи. В останньому матчі луганчани у Львові поступилися іспанському "Атлетіку".

Зараз ви читаєте новину «"Не вчаться у школі, не служать в армії, у слові "футбол" роблять по три помилки" - гендиректор "Зорі" про нинішніх футболістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі