понеділок, 22 вересня 2008 16:55

Найпопулярнішим спортсменом Олімпійських ігор-2008 став Усейн Болт

Триразовий олімпійський чемпіон і триразовий рекордсмен світу з легкої атлетики ямаєць Усейн Болт став найпопулярнішим спортсменом Олімпійських ігор-2008 по згадках в друкарських англомовних ЗМІ.

Отримавши 34 відсотки всіх згадок спортсменів в ЗМІ, Болт всього на три відсотки обійшов володаря восьми золотих медалей Пекіна (і 14 в сумі, рахуючи минулу Олімпіаду в Афінах) і семи світових рекордів американського плавця Майкла Фелпса.

Замкнув трійку лідерів Асафа Пауелл, який в Пекіні сенсаційно залишився без особистої медалі, але разом з Болтом встановив світовий рекорд в естафеті 4х100 м. Пауелл відстає від Болта і Фелпса на цілу пропасть - у нього всього сім відсотків, повідомляє sportbox.ru

У дослідженні було проаналізовано близько шести тисяч провідних газет, журналів, радіо і ТБ джерел англійською мовою, а також близько 13 тисяч новинних сайтів.

По згадках в так званих соціальних джерелах - блогах і зовнішній рекламі - Майкл Фелпс все ж таки випереджає Болта - 58 відсотків проти 15 у ямайця.

mail.ru
Зараз ви читаєте новину «Найпопулярнішим спортсменом Олімпійських ігор-2008 став Усейн Болт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі