вівторок, 13 січня 2009 15:24

Найкращому сумоїсту світу погрожують вбивством

Японська поліція підсилила охорону найкращого сумоїста світу йокодзуни Асасерю, погрози в адресу якого були розміщені на відомому японському інтернет-форумі "2channel". "Я прийду в палац сумо "Кокугікан" убити його", - говорилося в повідомленні на форумі. Поліція попередила про загрозу Асасерю та інших сумоїстів, повідомляє AFP.

28-річний монгол Долгорсуренгійн Дагвадорж, який виступає під прізвиськом Асасерю, взяв дві перемоги на старті 15-денного Хацу басі - першого супертурніру з сумо в 2009 році, який продовжиться до 25 січня. Останнім часом Асасерю переслідували травми, і знаменитий сумоїст був вимушений відмовитися від участі в декількох попередніх турнірах.

Ряд прихильників сумо зажадали від Асасерю відходу у відставку, проте монгольський спортсмен вирішив продовжити виступи. За правилами Асоціації сумо Японії, йокодзуна не може позбутися свого звання, проте повинен піти у відставку, коли його спортивні результати почнуть погіршуватися.

В ході своєї кар"єри Асасерю неодноразово потрапляв в центри скандалів. Зокрема, його звинувачували в покупці переможних результатів. У 2008 році він надавав свідчення із цього приводу в суді.

Анонімний інтернет-форум "2channel" вважається найбільшим в світі. У форумі зареєстровано приблизно 10 мільйонів користувачів.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Найкращому сумоїсту світу погрожують вбивством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі