понеділок, 27 вересня 2021 15:04

Найкращий хокеїст України показав расистський жест

Найкращий хокеїст України показав расистський жест
Деніскінприніс свої вибачення. Фото: uhl.ua

26 вересня в матчі Української хокейної ліги зустрічалися переможці двох останніх чемпіонатів - "Кременчук" приймав "Донбас". Ця вивіска є однією з найважливіших, тому розпал пристрастей у кожному матчі незмінно є високим. Іноді навіть занадто.

Головною дійовою особою зустрічі став нападник господарів Андрій Деніскін. У першому періоді форвард відкрив рахунок у матчі й до початку другої 20-хвилинки його гол був єдиним. У другій третині "Донбас" швидко відігрався і вийшов уперед. Але до середини періоду на табло світилося 2:2. Щохвилини напруги на льоду ставало дедалі більше, а гра - жорсткішою.

Збільшилася і кількість бійок між гравцями. Одна закінчилася расистським скандалом. На 36-й хв. Деніскін узяв участь у масовому зіткненні гравців. Після того як арбітри розняли учасників, показав руками ніби почистив і з'їв банан. Цей жест був звернений до темношкірого американського хокеїста 24-річного Джейлена Смерека, який захищає кольори донецького клубу. Смерек спробував відповісти кривдникові здалеку, проте інший гравець із команди утримав його і не дозволив підкотитися до Деніскіна.

За таку поведінку Андрій дістав дисциплінарний штраф. І його видалили з майданчика до кінця зустрічі. Однак і без нього "Кременчук" у третьому періоді вирвав перемогу. Це дало змогу "Кременчуку" зрівнятися за очками з "Донбасом" у турнірній таблиці.

Після закінчення зустрічі Деніскін прилюдно перепросив в Instagram.

"Прошу вибачення в гравця хокейного клубу "Донбас" Джейлена Смерека. Під час матчу "Кременчук" - "Донбас" я в негативних емоціях показав жест, який хтось може вважати як образу в расовій належності. Я поважаю всіх людей незалежно від їхньої раси чи національності. Емоції на хокеї бувають різними, на жіль", - написав нападник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 49-річний легендарний хокеїст продовжує штампувати голи

Проти гравця, якого визнали найкращим нападником УХЛ минулого сезону, відкрили дисциплінарну справу. Можливо, певний час "Кременчук" гратиме без одного з найкращих хокеїстів.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий хокеїст України показав расистський жест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі