вівторок, 07 жовтня 2008 13:54

Найкращий гравець Євро-2008 відмовився від "Золотого м"яча"

Півзахисник збірної Іспанії з футболу Хаві, визнаний найкращим гравцем Євро-2008, заявив, що не вважає себе гідним звання кращого футболіста року.

Хаві відзначив, що індивідуальні призи ("Золотий м"яч" і "Діамантовий м"яч") зазвичай вручаються гравцям, які здатні вирішити результат матчу самотужки, повідомляє інтернет-видання Goal.com.

За словами Хаві, він відноситься до тієї категорії футболістів, гра яких в значній мірі залежить від партнерів. "Без своїх партнерів я ніхто", - підкреслив іспанець.

Гравець "Барселони" Хаві вважає, що приз кращого гравця року можуть отримати його одноклубник Ліонель Мессі або атакуючий півзахисник "Манчестер Юнайтед" Кріштіану Роналду.

В той же час Хаві зізнався, що він хотів би, щоб один з індивідуальних призів був вручений представникові збірної Іспанії, яка виграла чемпіонат Європи. Претендентом на "Золотий м"яч" і "Діамантовий м"яч" вважається воротар мадридського "Реала" та іспанської збірної Ікер Касільяс.

На чемпіонаті Європи 2008 року Хаві взяв участь в п"яти з шести матчів своєї команди і забив один гол. У фіналі з Німеччиною (1:0) півзахисник віддав результативний пас Фернандо Торресу, який забив переможний м"яч.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Найкращий гравець Євро-2008 відмовився від "Золотого м"яча"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі