вівторок, 03 серпня 2021 16:59

Найкращий день на турнірі: як українці виступили на Олімпіаді 3 серпня

Найкращий день на турнірі: як українці виступили на Олімпіаді 3 серпня
Алла Черкасова принесла Україні шосту медаль. Фото: Gettyimages.com

3 серпня став найвдалішим днем для збірної України на Олімпіаді в Токіо. На Іграх українці здобули одну "бронзу" й двічі вийшли у фінал. Це означає щонайменше дві срібних нагороди 4 серпня.

Українська борчиня Алла Черкасова виграла сутичку за "бронзу" в греко-римській боротьбі. У категорії до 68 кг українка не залишила шансів господарці Сарі Досе. Черкасова поклала суперницю на лопатки й здобула дострокову перемогу.

Українські борці Жан Беленюк і Парвіз Насібов вийшли у фінал у греко-римській боротьбі. У категорії 87 кг Беленюк не залишив шансів хорвату Івану Хуклеку, а в категорії до 67 кг Насібов переміг єгиптянина Ель-Саєда Хегазі. Українець вирвав перемогу на останніх секундах сутички.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без медалей - як минув 10-й день для збірної України на Олімпіаді

Зможе поборотися за медаль Ірина Коляденко. Українська борчиня програла можливість виступити у фіналі, тому боротиметься тільки за бронзову нагороду.

На жаль, не виправдалися сподівання на Марину Бех-Романчук. Українська стрибунка в довжину посіла тільки п'яте місце у фіналі. З шести спроб Без-Романчук п'ять разів зробила заступ.

Марта Федина й Анастасія Савчук із третім результатом кваліфікувалися до фіналу Олімпіади в артистичному плаванні.

Норвезький спринтер Карстен Варгольм побив світовий рекорд у бігу з бар'єрами на 400 м. Вальгольм подолав дистанцію за 45,94 с. Він побив власне ж досягнення - 1 липня 2021-го норвежець пробіг за 46,70 с. До цього рекорд 29 років належав американцеві Кевіну Янгу - 46,78 с.

Олімпіада в Японії триватиме з 23 липня до 8 серпня.

Україну в Токіо представлять 157 спортсменів - це найменша кількість учасників від України на літніх Іграх за час незалежності. На Олімпійських іграх розіграють 339 комплектів медалей у 33 видах спорту.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий день на турнірі: як українці виступили на Олімпіаді 3 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі