понеділок, 21 червня 2021 16:30

На Вімблдоні Джокович та Федерер битимуться за місце в історії

На Вімблдоні Джокович та Федерер битимуться за місце в історії
Новак Джокович (ліворуч) та Роджер Федерер. Фото: Reuters

28 червня стартує Вімблдон-2021.

Турнір буде протистояння двох легендарних тенісистів Роджера Федерера та Новака Джоковича.

"Серб став першим із 1969 року тенісистом, який виграв усі турніри "Великого шолому" щонайменше двічі. Має 19 "Шоломів" і готується до Вімблдона, де головним суперником стане восьмиразовий переможець Роджер Федерер –найвідоміший тенісист в історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надаль відмовився від участі на Вімблдоні та Олімпіаді

8 березня Джокович побив один із рекордів Федерера – почав 311-й тиждень на вершині рейтингу. 40-річний швейцарець практично не грав 2020-го через подвійну операцію. Зате приїхав на "Ролан Гарросі", переміг там у трьох матчах і перервав турнір заради підготовки до Вімблдона. Талант і пристосованість швейцарця до трав'яних кортів, де відбудуться матчі турніру, дають змогу йому, попри вік і довгу відсутність у турі, залишатися в одному ряду із Джоковичем.

Обидва б'ються за місце в історії. Федерер має 20 "Шоломів". Вімблдон – його останній шанс мати одноосібне лідерство,обійшовши Надаля. Джокович натомість іде на календарний "Шолом" – перемогу на всіх чотирьох турнірах року. Він уже виграв чемпіонати Австралії та Франції. Так було 2016-го. Але тоді після перемоги на "Ролан Гарросі" Новак психологічно зламався, додалася травма ліктя. Зараз ситуація інша. "Ролан Гаррос-2016" був потрібен сербу, щоб узяти всі змагання "Великого Шолома" в кар'єрі. Нинішній – тільки етап, щоб виграти більше таких турнірів, ніж Федерер і Надаль. Тільки за кількістю "Шоломів" серб поступається двом найпринциповішим суперникам. Тому він зробить усе, щоб перемогти на ще двох турнірах серії і затвердити себе у статусі GOATa – найвеличнішого в історії" - написав журналіст Роман Шахрай.

Подробиці читайте у "Країні" №25 (578) від 15 червня 2021 року. Друковану версію можете придбати у точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс — 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal

Зараз ви читаєте новину «На Вімблдоні Джокович та Федерер битимуться за місце в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі