четвер, 21 січня 2016 12:58

На трансфері Мхітаряна з "Шахтаря" його агент заробив 13,5 млн. євро - Селюк

На трансфері Мхітаряна з "Шахтаря" його агент заробив 13,5 млн. євро - Селюк
"Мхітарян досі опускає очі, коли мене бачить" - Дмитро Селюк

Дмитро Селюк, якого вважають найодіознішим агентом Європи, розповів про Міно Райолу і перехід Генріха Мхітаряна з донецького "Шахтаря" у дортмундську "Боруссію".

Хто найкрутіший футбольний агент у світі: Міно Райола чи Жорже Мендеш?

- Райола - це продавець піци. Пустомеля. Златан Ібрагімович, який нібито гравець Райоли, - це особистість, людина, яка сама вирішує всі питання. А Райола - це песик, який бігає поруч. У Поля Погба є агент, француз, а Райола до нього відношення не має. Він просто поруч метушиться, говорить щось... Просто цей французький агент не так добре відомий, тому Райола і виступає постійно в пресі. Я ось ніколи не порекомендую футболіста клубу, якому він не підійде. А Райола - безпринципний. Його цікавить тільки розмір особистої комісії.

Райола ж забрав у вас Генріха Мхітаряна?

- Справа була так: колись я переконав Олега Мкртчана, власника донецького "Металурга", швидше купити Мхітаряна, тому що у Генріха вже була пропозиція від одного швейцарського клубу. Вони його взяли, потім я ж влаштував його трансфер в "Шахтар". Правами на гравця ми володіли навпіл - 50% у клубу, 50% у представників гравця. Я вже обговорив варіант з "Ліверпулем". Але Мкртчан вирішив забрати всі гроші від переходу Мхітаряна собі і за допомогою президента федерації футболу Вірменії почав тиснути на Генріха. Навіть сестру його підключили - вона працювала при УЄФА з Платіні, там же і виплив Райола. Мкртчан змусив Генріха підписати контракт з Райолою, і в підсумку ці 50% - 13,5 мільйонів євро - дісталися йому.

До речі, сам Мхітарян - чудовий, вихований хлопець. Йому просто не пощастило, що потрапив в таку ситуацію. Вже після переходу в "Боруссію" він прислав мені смску, де за все вибачався. І досі опускає очі, коли мене бачить.

Зараз ви читаєте новину «На трансфері Мхітаряна з "Шахтаря" його агент заробив 13,5 млн. євро - Селюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі