понеділок, 04 лютого 2008 14:12

На тестах в Барселоні Хемілтона обсипали расистськими образами

Керівництво автодрому в Барселоні офіційно попереджене про неприпустимість демонстрації будь-яких проявів расової ненависті вболівальниками, які отримали доступ на трибуни.

Іспанська преса зацитувала вигуки екстремістів на адресу пілота McLaren Люіса Хемілтона: стосувалися вони кольору шкіри гонщика, і в FIA не могли не відреагувати, оскільки мова йде про порушення одного з базових пунктів статуту федерації, який гарантує рівність спортсменів.

Після звернення представників McLaren бокси команд захистили бар"єрами, з трибун були прибрані образливі банери, але ці дії не змогли зупинити вболівальників, які вважають, що команда минулого року підтримувала темношкірого британця, зачіпаючи інтереси їх земляка Алонсо.

Охоронці автодрому зайняли позиції на трибунах, щоб запобігти діям хуліганів, але вигуки продовжувалися і справа закінчилася тим, що представники FIA офіційно попередили власників автодрому про можливе виключення траси з календаря чемпіонату у випадку, якщо не будуть прийняті заходи, що гарантують відсутність подібних проявів в майбутньому.

Представник федерації заявив журналістам: "Ми здивовані і розчаровані цими акціями, в цьому випадку мова йде про порушення базових принципів FIA, і будь-яке повторення дискримінації або образ призведе до найсерйозніших санкцій".

До початку сезону заплановано ще дві серії тестів, обидві пройдуть в Іспанії - в Хересі і Барселоні.

F1news
Зараз ви читаєте новину «На тестах в Барселоні Хемілтона обсипали расистськими образами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі