понеділок, 29 жовтня 2007 16:37

На проведення Евро-2012 Європейська комісія дасть Україні 140 мільйонів євро

Цього року Європейська комісія надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 140 млн. євро. Про це повідомив директор Директорату Європейської Комісії, відповідальний за фінансову допомогу Україні, Маркус Корнаро, інформує www.champiom.com.ua.

За його словами, допомога надається у першу чергу для використання у сфері енергетики, виконання домовленостей щодо реадмісії та міграції. Також кошти виділяються на фінансування програм "Твінінгу", які реалізовуються між представниками адміністративних органів влади України з представниками влади країн ЄС.

Крім того, він додав, що між Україною і ЄС діють ще регіональні програми, через які також може надаватися фінансування. За його словами, за регіональними програмами та програмами ядерної безпеки Україна може додатково отримати 40-50 млн. євро щороку.

Корнаро також зауважив, що Єврокомісія не має претензій до Україні у частині використання цих коштів.

- Я можу сказати, що ми задоволені тим, як використовуються кошти. Ми задоволені тим, як працюють наші колеги в Україні", - сказав він.

Корнаро додав, що Євросоюз може розглянути питання фінансування технічних досліджень інфраструктури, необхідної для проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

- Наприклад, кошти ЄС можуть бути використані на технічні дослідження стосовно інфраструктури, яку може потребувати Україна у рамках підготовки до чемпіонату, - сказав Корнаро.

За його словами, за певних умов ці проекти може фінансувати Європейський інвестиційний банк або Європейський банк реконструкції та розвитку. "Але поки що ніхто з українського боку не звертався з конкретним проханням стосовно надання такої допомоги", - зауважив він.

Водночас Корнаро не зміг відповісти на питання про суму, яка може бути надана Євросоюзом на цю програму.

- Якщо такі ініціативи будуть, вони мають здійснюватись у рамках тих коштів, які ЄС виділяє в цілому на країну... Це означає, що якщо частина грошей буде використана у рамках підготовки до Євро-2012, то треба буде вирішити, на що кошти не використовуватимуться, - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «На проведення Евро-2012 Європейська комісія дасть Україні 140 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі