понеділок, 18 серпня 2008 15:49

На Олімпіаді 2012 буде жіночий бокс

Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA) запропонувала включити в олімпійську програму змагання з жіночого боксу. Перші олімпійські поєдинки планується провести на літніх Іграх 2012 року, які пройдуть в Лондоні, повідомляє AssociatedPress. Представники AIBA повідомили, що спільно з Міжнародним Олімпійським комітетом (МОК) остаточно допрацюють правила проведення турніру по жіночому боксу до грудня 2008 року.

Президент AIBA Чін-Куо У заявив, що рівень любительського жіночого боксу виріс настільки, що асоціація прийняла рішення про включення його в програму Олімпіад. Бокс - єдиний олімпійський вид спорту, змагання з якого проводяться тільки серед чоловіків.

Кваліфікаційний олімпійський відбір серед жінок, що займаються любительським боксом, проходитиме під час світової першості та національних чемпіонатів. З січня 2009 року на любительських жіночих турнірах з боксу під егідою AIBA будуть введені правила, згідно яким пройде і турнір Олімпіади-2012. Бій складатиметься з чотирьох раундів по дві хвилини. Крім того, планується скоректувати ліміти ваги в 11 категоріях, наблизивши їх до чоловічих стандартів.

www.sportsdaily.ru

Зараз ви читаєте новину «На Олімпіаді 2012 буде жіночий бокс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі