понеділок, 31 березня 2008 19:09

На Капелло завели ще одну кримінальну справу

На Капелло завели ще одну кримінальну справу
Італійська прокуратура завела другу кримінальну справу на головного тренера збірної Англії з футболу Фабіо Капелло, звинувативши його в наданні хибних свідчень. Наставник також підозрюється в ухилянні від сплати податків: ця справа була заведена ще на початку 2007 року, а розголошена в січні 2008 року.

Цього разу Капелло звинувачується в наданні хибних свідчень у справі про корупцію в італійському футболі. Італійська прокуратура допитувала тренера у зв"язку з діяльністю контори футбольних агентів GEA, і Капелло заявив, що він не мав ніякого відношення до цієї організації. Прокуратура підозрює, що тренер не розповів суду все, що йому було відомо.

Колишні керівники GEA звинувачуються в тому, що вони чинили тиск на своїх клієнтів-гравців з метою змусити їх вплинути на результати матчів. Контору футбольних агентів GEA очолював Давиде Ліппі - син колишнього головного тренера збірної Італії Марчелло Ліппі.

Справа GEA є частиною великого корупційного скандалу в італійському футболі, що отримав назву "Кальчополі". Його головним фігурантом був колишній генеральний менеджер "Ювентуса" Лучано Моджі, який влітку 2006 року був усунений від будь-якої футбольної діяльності на п"ять років. "Ювентус" був переведений в серію В - другу лігу чемпіонату Італії.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «На Капелло завели ще одну кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі