четвер, 31 січня 2008 18:06

На Євро-2016 можуть зіграти 20 або 24 збірні

УЄФА має намір до кінця року вирішити питання про збільшення числа учасників фінальних турнірів чемпіонатів Європи. На Euro-2016 замість нинішніх 16 команд (такий формат використовується з 1996 року) можуть виступити 20 або 24.

Після сьогоднішнього засідання виконкому УЄФА в Загребі один з його членів португалець Жілберту Мадайл заявив, що союз вивчає два проекти, розрахованих на 24 збірні, і один для 20.

- Будь-яке рішення у будь-якому випадку не набуде чинності до турніру 2016 року. Нам потрібно перевірити різні варіанти, - підкреслив Мадайл.

Один з проектів при 24 учасниках має на увазі розділення команд на шість груп по чотири збірних в кожному. Востаннє така схема використовувалася на чемпіонаті світу-1994 в США. У плей-офф виходили дві перші команди з кожної групи і чотири кращих з тих, хто став третьою.

Варіант з 20 учасниками розрахований на те, що у фінальному турнірі чемпіонату Європи з кожної з п"яти груп по чотири команди в кожному в плей-офф вийдуть дві кращих.

 - З погляду якості фінальний турнір 16 збірних - кращий з можливих, він гарантує матчі високого рівня, - відмітив Мадайл. - Але 20 або 24 фіналісти додадуть турніру вагу, адже буде привернуто більше уболівальників. Двадцять збірних на Euro може стати компромісним варіантом.

При нинішній схемі фінальний турнір триває три тижні, за яких проводяться 31 матч. Збільшення учасників до 20 або 24 збірних з"явиться близько двох десятків додаткових зустрічей. 53 асоціації УЄФА поки продовжують обговорювати варіант переходу на нову систему проведення фінального турніру чемпіонату Європи-2016, господар якого ще не визначений.

"Спорт-экспресс"

Зараз ви читаєте новину «На Євро-2016 можуть зіграти 20 або 24 збірні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі