вівторок, 26 лютого 2008 20:42

На ЄВРО-2008 права курців порушені не будуть

Під час чемпіонату Європи з футболу, який пройде нинішнім літом в Австрії і Швейцарії, вболівальники на трибунах зможуть курити без яких-небудь обмежень. Про це повідомили організатори змагань з посиланням на УЄФА.

Законодавчо закріпленої заборони на куріння на відкритих стадіонах в Австрії і Швейцарії не існує. Така заборона могла бути встановлений тільки за рішенням керівництва УЄФА, але до цього справа не дійшла.

В принципі, сказано в опублікованому у вівторок у Відні повідомленні, ніяких додаткових обмежень до діючих правил поведінки футбольних вболівальників на трибунах встановлено не буде. Проте це зовсім не означає, що подібний лібералізм буде проявлений при проведенні наступної європейської першості. Тим більше, що в багатьох країнах Старого Світу заборона на куріння на футбольних стадіонах давно стала об"єктивною реальністю.

Так, в Англії на трибунах курити не можна взагалі. В Італії це правило стосується окремих футбольних арен, наприклад, знаменитого міланського стадіону "Джузеппе Меацца", а в Німеччині для некурящих виділяються окремі сектори.

Та все ж деякі заходи на підтримку загальноєвропейської боротьби з тютюновим димом австрійська і швейцарська влада прийняти готові. Зокрема, поблизу стадіонів буде заборонено продаж тютюнових виробів, а в ході футбольних матчів періодично транслюватимуться оголошення з проханням утримуватися від куріння.

Розраховувати на поблажку не зможуть лише тренери, які покликані служити прикладом для молоді. На відміну від вболівальників їм доведеться відмовитися від куріння на лаві запасних.

Newsland
Зараз ви читаєте новину «На ЄВРО-2008 права курців порушені не будуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі