понеділок, 03 грудня 2007 17:05

На Australian Open відкриють власну метеостанцію

У першого в сезоні турніру з серії Великого Шолома - Відкритого чемпіонату Австралії по тенісу - з"являться своя метеостанція і нові правила, що регламентують проведення матчів при настанні спеки, повідомляє РИА Новости.

Організатори пообіцяли зробити все для того, щоб полегшити життя тенісистам в екстремальних погодних умовах. Турнір проходить з 14 по 27 січня - у самий розпал літа на Зеленому континенті. Відтепер спортсменам дозволятимуть відкладати матч через спеку до тих пір, поки погодні умови не стануть комфортнішими. Досить буде дограти початий сет. Раніше ж правила змушували тенісистів проводити на відкритому сонці по три-чотири години і догравати зустрічі до кінця, не дивлячись на нестерпну погоду.

Згідно іншому нововведенню, рішення припинити матчі через спеку виходитиме від головного судді турніру, тоді як раніше організатори використовували якийсь граничний коефіцієнт, заснований на даних погодних значень.

Директор Australian Open Крейг Тілі заявив, що перед остаточним ухваленням цих нововведень представники турніру проконсультувалися з провідними тенісистами Австралії і всього світу і дістали схвалення. Він додав, що істотною підмогою організаторам у цій справі стануть невелика метеостанція і метеоролог. Це допоможе робити точні прогнози на найближчий час негайно.

Зараз ви читаєте новину «На Australian Open відкриють власну метеостанцію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі