четвер, 14 жовтня 2010 18:12

Можлива екологічна катастрофа ставить під загрозу Євро-2012

Можлива екологічна катастрофа ставить під загрозу Євро-2012

Міністерство охорони навколишнього середовища Україна сьогодні опублікувало заяву про можливу екологічну катастрофу у Львівській області, де в 2012 році планується проведення матчів чемпіонату Європи. За повідомленням міністерства, мова йде про ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод", яке вже близько 30 років зливає свої відходи в місцеві водні резервуари.

"Територія підвищеного ризику розташована на відстані 10 кілометрів від Львова, де планується проведення матчів Euro-2012. Наявність подібного об'єкта ставить під загрозу проведення європейського футбольного чемпіонату", - йдеться в повідомленні відомства.

Мінприроди при цьому зазначає, що нафтомаслозавод заважає міністерству охорони навколишнього середовища України розпочати роботи з попередження екологічної катастрофи. За інформацією міністерства, підприємство, яке на сьогоднішній день офіційно визнано банкрутом, планує продати кислі гудрони (відходи нафтохімічних виробництв), що зібралися в процесі виробничої діяльності заводу. У міністерстві звертають увагу на те, що забруднення триває, і в резервуарах постійно фіксується зниження рівня рідини.

Мінприроди готове приступити до екологічної експертизі резервуарів для визначення технологічного процесу ліквідації небезпеки. Для того щоб уникнути додаткового забруднення площі біля гудронових озер, недалеко від заводу необхідно негайно облаштувати відповідний майданчик для роботи фахівців. Процес збору, транспортування та утилізації хімічної рідини повинен відбуватися під жорстким екологічним контролем фахівців.

За матеріалами СЭ

Зараз ви читаєте новину «Можлива екологічна катастрофа ставить під загрозу Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі