четвер, 21 квітня 2011 10:41

Моурінью виграв перший трофей з "Реалом"
22

Фото: Reuters

Португалець Кріштіану Роналду забив єдиний гол у фінальному матчі Кубка Іспанії з футболу і приніс перемогу мадридському "Реалу" над каталонською "Барселоною".

Зустріч, що пройшла в середу ввечері у Валенсії на стадіоні "Месталья", завершилася з рахунком 1:0 на користь "вершкових". Роналду відзначився на 103-й хвилині.

Основний час матчу завершився внічию 0:0, незважаючи на ряд небезпечних моментів, створених гравцями команд. Вже на 12-й хвилині захисник "Барси" зупиняв м'яч на лінії воріт після удару Роналду, недоторканність же воріт мадридців була збережена завдяки впевненій грі голкіпера Ікера Касільяса. На 70-й хвилині каталонцям все ж таки вдалося забити, але гол Педро був скасований через офсайд.

Роналду відзначився наприкінці першого додаткового тайму. Півзахисник збірної Португалії вразив ворота Хосе Мануеля Пінто ударом головою після флангового навісу Анхеля Ді Марії. На 120-й хвилині Ді Марія отримав другу жовту картку і був вилучений з поля.

Тренеру "Реала" Жозе Моурінью вдалося привести "вершкових" до перемоги в Кубку Короля, через 18 років після попереднього завоювання аналогічного титулу. Попередній кубок дістався "Реалу" також у Валенсії, коли в 1993 році у фіналі була обіграна "Сарагоса". Це перший турнір, виграний Моурінью на посту "Реала".

Після матчу Моурінью висловив подяку критикам

Після ще однієї битви грандів іспанського футболу в суботу в чемпіонаті Іспанії (1:1) почесний президент "Реала" Альфредо Ді Стефано і легенда "Барси" Йохан Кройф висловили невдоволення оборонною тактикою "Королівського клубу", зазначивши, що Моурінью працює тільки заради титулів, не будучи "футбольним тренером".

"Вигравати титули завжди приємно. Кілька днів тому хтось назвав мене тренером титулів, а не футболу. Дякую, мені подобається бути тренером, який виграє титули", - сказав португалець.

Команди Моурінью ("Челсі", "Інтер", "Реал") не залишалася без перемоги в будь-якому турнірі з 2003 року, а для "Реала" це перший титул за 3 роки.

"Цей трофей належить не тільки мені, це заслуга всіх. Приємно виграти Кубок після довгої перерви (18 років). Це важливо з точки зору зміни структури роботи клубу, менталітету", - додав Моуріньо.

Ще два "класіко" відбудуться в рамках півфіналу Ліги чемпіонів - 27 квітня і 3 травня.

Зараз ви читаєте новину «Моурінью виграв перший трофей з "Реалом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі