середа, 01 вересня 2010 14:48

Морієнтес закінчив свою 17-річну кар"єру футболіста

Морієнтес закінчив свою 17-річну кар"єру футболіста

Колишній нападаючий мадридського "Реала" і збірної Іспанії Фернандо Морієнтес оголосив про завершення кар"єри футболіста. Після того, як 34-річний форвард влітку цього року залишив "Марсель", до нього надходили пропозиції з Катару, Мексики, ОАЕ і лісабонського "Спортинга", проте Морієнтес відкинув кожне з них.

"Після 17 років виступів на високому рівні я зрозумів, що настав час закінчувати. Це рішення далося мені нелегко, і я обмірковував його протягом трьох місяців. Зараз мені потрібно більше часу приділяти моїй родині", - наводить слова Морієнтеса Marca.

Морієнтес почав професійну кар"єру в 17 років, дебютувавши у примері за "Альбасете". Через два роки опинився в "Сарагосі", де за два сезони забив 28 м"ячів. У 1997 році отримав запрошення від Фабіо Капелло, який тоді тренував мадридський "Реал" і в перший сезон за "королівський клуб" забив 12 голів.

Однак через кілька років Морієнтес, постійно подає надії, став програвати конкуренцію бразильцеві Роналдо і відправився в оренду в "Монако", з яким дійшов до фіналу Ліги чемпіонів, де французи програли "Порту" Жозе Моурінью.

У 2004 році іспанський форвард перейшов до "Ліверпуля", але успіху там не здобув. У 2006 році повернувся до Іспанії, підписавши контракт з "Валенсією". Після закінчення терміну дії Морієнтес опинився в "Марселі", який і став останнім клубом футболіста.

Морієнтес з 27 голами в 47 матчах є четвертим бомбардиром в історії збірної Іспанії.

За матеріалами Gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Морієнтес закінчив свою 17-річну кар"єру футболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі