пʼятниця, 15 лютого 2008 08:55

Моніка Селеш офіційно оголосила про завершення тенісної кар"єри

Американка Моніка Селеш в четвер офіційно оголосила про завершення своєї професійної кар"єри тенісистки.

З 1989 року, коли почалася кар"єра уродженки Югославії, вона виграла 53 титули в одиночному розряді, серед яких 9 трофеїв - з турнірів серії Великого Шолома. До цього вона додала 6 чемпіонств в парному розряді.

Вперше вона стала першою ракеткою світу в березні 1991 року і протрималася на вершині в цілому 178 тижнів. До того ж на той момент вона стала наймолодшою тенісисткою, яка піднялася на першу позицію світового рейтингу (17 років і 3 місяці).

"Моніка Селеш - одна з великих тенісисток в історії Жіночої тенісної асоціації (WTA). Вона зробила неоціненний внесок в тенісний світ і стала кумиром мільйонів уболівальників, - повідомив голова WTA Ларрі Скотт. - Ніхто не забуде її агресивну манеру гри і волю до перемоги на корті. Ніхто не забуде тепло її душі і привітності в житті".

Селеш стала жертвою однієї з найгучніших подій в тенісному світі. У квітні 1993 року на турнірі в Гамбурзі під час відпочинку тенісисток між геймами чоловік на ім"я Гюнтер Парше спустився до корту і напав на Селеш, встромивши їй в спину 20-сантиметровий ніж. Вона не тільки вижила і відновилася, але через деякий час вийшла на корт, після чого зуміла виграти турнір серії ВШ.

"Теніс завжди був і буде величезною частиною мого життя, - сказано в офіційній заяві 34-річної Селеш. У свій час я подумувала про повернення в професійний теніс, але зараз я зрозуміла, що цього не буде".

Свій останній матч Моніка Селеш провела в 2003 році на Відкритому чемпіонаті Франції проти росіянки Надії Петрової. Той поєдинок завершився поразкою американки з рахунком 4:6, 0:6.

РИА "Новости"


Зараз ви читаєте новину «Моніка Селеш офіційно оголосила про завершення тенісної кар"єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі