неділя, 21 липня 2019 11:09

Молодий українець побив, але не переміг російського гіганта

 

21 липня 2002 року в Сеулі, Південна Корея, відбувся знаменитий бій між 22-річним українцем Тарасом Біденком і 28-річним російським гігантом Миколою Валуєвим. Фрагменти цього гарячого протистояння досі популярні у соцмережах і масово поширюються користувачами. Бій завершився спірною перемогою росіянина, який захистив свій проміжний титул PABA надважкій вазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руденко проти Повєткіна в Москві – як до цього бились українці з росіянами

В ринзі зустрілися дві протилежності. Молодий малодосвідчений український боксер проводив усього лише четвертий поєдинок на профі-ринзі – і одразу 12-раундовий! Його суперник же мав у списку 28 боїв – усі переможні. Валуєв мав величезну перевагу у зрості - 20 сантиметрів – і близько пів сотні кілограмів у вазі. Але це не збентежило Біденка.

Тарас своєю мужністю і безстрашністю заслужив повагу місцевої публіки, кожну його вдалу дію зустрічали оплесками. Він грамотно провів бій, був мобільний, швидкий, технічний, постійно перегравав і обдурював суперника. І навіть нокдаун у восьмому раунді, в якому побував українець, не зупинив його.

Кульмінація настала в заключному раунді, коли боксер на прізвисько "Кам'яна башка" пропустив безліч потужних ударів, завершував бій на автопілоті, але таки дочекався фінального гонгу на своїх двох ногах.

Валуєв завершував бій на автопілоті

Після закінчення поєдинку місцева публіка гучно вітала Біденка, а рішення суддів на користь Валуєва – 118:111, 116:112 і 117:111 - зустріла незадоволеним гулом. Сенсації не сталося і Біденко не зміг завдати першої поразки в кар'єрі майбутньому дворазовому чемпіонові світу за версією WBA і депутатові російської Держдуми.

Тарас Біденко до бою за повноцінний чемпіонський титул так і не добрався, обмежившись здобуттям багатьох титулів. 2013 року він завершив профі-кар'єру, маючи 28 перемог і 6 поразок.

Зараз ви читаєте новину «Молодий українець побив, але не переміг російського гіганта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі