пʼятниця, 22 серпня 2008 20:00

МОК показує свою байдужість до трагедії

Міжнародний олімпійський комітет заборонив іспанським атлетам виступати на змаганнях з чорними пов"язками та приспустити прапор Іспанії у зв"язку з трауром за загиблими в авіакатастрофі у Мадриді, повідомляє Reuters. Раніше представники МОК відмовили в траурі командам із США та Замбії.

Жертвами авіакатастрофи в мадридському аеропорту "Барахас" стали 153 людини, вижили 19 пасажирів літака. Лайнер авіакомпанії Spanair звалився через несправності в лівому двигуні при спробі зльоту. Ця аварія стала найкрупнішою авіакатастрофою в Іспанії за минулі 23 роки, в країні оголошена триденна жалоба.

Не дивлячись на відмову МОК, іспанські спортсмени,що виграли медалі 21 серпня, з"явилися на п"єдесталі пошани з траурними пов"язками на руках.

Нагадаємо, США вимагали МОК дозволити спортсменам виступати з траурними пов"язками через загибель в Пекіні громадянина США, родича тренера волейбольної збірної. Делегація Замбії хотіла виразити скорботу у зв"язку з кончиною президента країни.

"Лента.ru"

Зараз ви читаєте новину «МОК показує свою байдужість до трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі