четвер, 02 вересня 2010 08:50

Міхелу пропонували очолити федерацію футболу Словаччини

Міхелу пропонували очолити федерацію футболу Словаччини

Росія уважно спостерігає за українським досвідом з того часу, як суддівський корпус було довірено італійцеві П"єрлуіджі Колліні. Там теж розуміють: потрібен іноземний фахівець, який послабить вплив великих клубів на суддівство.

Відомий російський арбітр Микола Левніков вважає, що на аналогічну посаду в РФС ідеально підходить нинішній директор відділу міжнародних змагань донецького "Шахтаря", словак Любош Міхел, так як він "авторитетний фахівець і знає мову та менталітет жителів країни". Втім, сам Міхел заявив, що чує про це вперше.

"Мені дуже приємно, що мене не забули, але змушений розчарувати російських колег - у мої плани це абсолютно не входить! Мене все влаштовує в Донецьку, ми робимо майбутнє клубу, і до того ж контракт з "Шахтарем" у мене до осені 2011 року, - сказав Міхел. - До цього часу я, як чесна людина, ніякі нові пропозиції не розглядаю. Скажу більше: я недавно був на батьківщині, в Словаччині, де мені пропонували і суддівський корпус, і навіть пост президента словацької федерації. Звичайно, я відмовився".

Що стосується думки Левнікова про те, що "зворотної дороги з клубу в суддівський корпус для колишнього арбітра немає", то Міхел не настільки категоричний.

"Частково погоджуся. Наприклад, в Україні я б ніяк не міг очолити цей корпус. А в Європі є чимало випадків, коли арбітри, попрацювавши в клубах, повертаються на суддівські посади. Все залежить від країни", - резюмував Любош Міхел.

За матеріалами Блик

Зараз ви читаєте новину «Міхелу пропонували очолити федерацію футболу Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі