пʼятниця, 23 серпня 2019 21:00

Михайличенко змінить схему та стиль гри "Динамо"

Михайличенко змінить схему та стиль гри "Динамо"
Гра проти "Олімпіка" стане першою для Михайличенка на посаді головного тренера "Динамо"

22 cерпня 56-річний Олексій Михайличенко очолив тренерський штаб київського "Динамо" . Що сталося за цей період?

Олексій Олександрович визначився зі своїм штабом. Першим помічником Михайличенка став Вадим Євтушенко. У відборі до Кубка світу-2010 вони працювали разом у збірній України. Інший асистент - Сергій Федоров. Свого часу він був одним з помічників Сергія Реброва, а в часи роботи Олександра Хацкевича працював з молодіжною командою "Динамо". Михайличенко також хоче бачити серед помічників Олега Гусєва. Михайло Михайлов залишиться працювати з воротарями, а Віталій Кулиба буде тренером з фізичної підготовки.

Другою важливою новиною стало те, що гравці "Динамо" залишилися без вихідних та працюють у режимі двох тренувань на день. Минулий тур чемпіонату "Динамо" пропускало. Гру у Маріуполі перенесли на 25 вересня.

Гравці "Динамо" залишилися без вихідних та працюють у режимі двох тренувань на день

Такий підхід свідчить, що новий тренерський штаб хоче краще познайомитися з гравцями. В Михайличенка буде власна оцінка кожного з футболістів. Все, що було з Хацкевичем, пішло разом з ним. Тепер кожен може довести свої амбіції на місце в основному складі. Зокрема, новий тренер повернув до обойми списаного попередником бразильця Сідклея.

А от захисник Карлос Самбрано, фіналіст Кубку Америки в складі збірної Перу, шукатиме нову команду. Михайличенко не розраховує на захисника, який минулого сезону грав в оренді за швейцарський "Базель".

Кілька тижнів лікуватиметься данець Мікаель Дуелунд.

Ігрова схема "Динамо" за нового тренера може змінитися. Якщо за Хацкевича кияни грали 1-4-3-3, які часом трансформувалися у 1-4-3-2-1, де не було чіткого розділення між центральними півзахисниками на атаку та оборону. За Михайличенка варто чекати, що в "основі" гратиме чистий руйнівник та ще один гравець більш креативного плану в опорній зоні. Можлива схема: 1-4-2-3-1. Не виключено, що команда перейде в гру у два форварди. В кадровому плані з цим проблем не буде ніяких. Зараз в "Динамо" відразу три нападники – Фран Сол, Жерсон Родрігес та Артем Бесєдін.

Якщо гратиме в одного форварда – шансів більше у Родрігеса

Навряд чи варто чекати якихось змін в захисті чи на позиції воротаря. Тут вже гравці зіграні між собою довгий час. Можливо, хіба Караваєв зможе нав'язати конкуренцію Кендзьорі на правому фланзі.

На флангах грають лідери "Динамо" - Віктор Циганков та Бенжамін Вербич. На початку сезону вони були не в найкращій своїй формі, але вже мають набирати кондиції. Тому тут теж навряд варто чекати змін.

Середина поля та позиція форварда можуть суттєво змінитися. В першу чергу, Мохамед Кадірі має зайняти місце руйнівника. З ним в парі в опорній зоні має зіграти хтось креативніший. Тут більше шансів мають Буяльський та Шепелєв. Останній може зіграти й атакувального півзахисника. Михайличенко завжди любив футболістів з хорошим футбольним інтелектом. Перспективи Дениса Гармаша та Сергія Сидорчука виглядають доволі туманно. Для гри в опорній зоні їм не вистачає дисципліни, а для того, щоб атакувати, діяти під форвардом – креативу.

В чемпіонаті України потрібно буде багато атакувати. Жерсон Родрігес вміє шукати м'яч в глибині поля, вести силову боротьбу та обігрувати суперників. В разі чого він може доповнити Франа Сола, який діє виключно в штрафному майданчику суперника. Артем Бесєдін теж нападник не тільки штрафного, але і виконує багато чорнової роботи. Буде цікаво подивитися, яке поєднання Михайличенко знайти для нападників. Якщо гратиме в одного форварда – шансів більше у Родрігеса: Михайличенко в атаці завжди більше довіряв різностороннім форвардам, які самі можуть щось створити, але не буде залежними від півзахисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У довготривалій перспективі Михайличенко не допоможе"

Перший свій матч з новим тренером "Динамо" проведе 24 серпня. На "Олімпійському" динамівці прийматимуть "Олімпік". Старт о 19:30.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко змінить схему та стиль гри "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі