середа, 12 червня 2013 16:57

Мессі звинуватили у несплаті податків

Мессі звинуватили у несплаті податків
Ліонеля Мессі і його батька Хорхе звинуватили у несплаті податків на суму більше чотирьох мільйонів євро ФОТО: goal.com

Футболіста іспанської "Барселони" і збірної Аргентини Ліонеля Мессі і його батька Хорхе звинуватили у несплаті податків на суму більше чотирьох мільйонів євро. За даними іспанської влади, Мессі приховував інформацію про свої доходи, щоб уникнути сплати податків з 2006 по 2009 роки. Про це пише іспанське видання El Periodico.

За версією звинувачення, з 2006 по 2009 роки футболіст отримав значні доходи від продажу прав на використання свого образу третім особам. Ці доходи повинні обкладатися податком на прибутки, проте Мессі приховав інформацію про фінансові надходження.

Мессі звинуватили в тому, що він разом з батьком розробив стратегію передачі прав на свій спосіб компаніям, що базуються в так званих "податкових гаванях" - таких країнах, як Беліз і Уругвай. Це допомагало приховувати від іспанської влади отримані доходи.

25-річний Мессі є вихованцем "Барселони" і виступає за основну команду цього клубу з 2004 року. Аргентинець шість разів виграв у складі своєї команди чемпіонат Іспанії, два рази - Кубок країни і тричі - Лігу чемпіонів. Мессі зареєстрований як податковий резидент Іспанії в каталонському місті Гава.

Зараз ви читаєте новину «Мессі звинуватили у несплаті податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі