середа, 13 квітня 2011 11:41

Мессі зробив контрольний постріл по "Шахтарю"
11

Фото: Фото: Reuters

Донецький "Шахтар" у другому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонов-2010/2011 в рівній боротьбі програв у домашньому матчі каталонській "Барселоні" з рахунком 0:1, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Стартове тиск гірників ледь не принесло плоди. На восьмій хвилині Жадсон дотепним пасом вивів Дугласа Косту на побачення з Віктором Вальдесом, але воротар парирував постріл у ближній кут. Трохи пізніше бразильці помінялися ролями, але і з ударом Жадсона голкіпер каталонців впорався. На ще однієї невдалої спроби Жадсона відкрити рахунок перевагу "Шахтаря" закінчилася, і ініціатива досить швидко перейшла до гостей.

Своє вагоме слово знову сказав Лео Мессі. Прийнявши на 43-й хвилині пас Даніела Алвеса, він у своєму стилі - витончено і майстерно - вразив ціль. До перерви "Шахтар" ще міг відігратися - після удару Жадсона з штрафного Вальдес не без зусиль витягнув м'яча з правого верхнього кута.

У другій 45-хвилинці гості контролювали хід гри і її темп - з одного боку не намагалися балувати аудиторію яскравим спектаклем, з іншого - надійно відстежували будь-які прояви активності з боку суперника. Тому і гострих моментів біля воріт обох команд виникало небагато. На 59-й хвилині Мессі вивів на вигідну позицію Ібрахіма Афеллая - Пятов в красивому стрибку відвів загрозу, а Алвес на добиванні вдарив значно вище. Не оцінив передачі аргентинця і Педро Родрігес, вистріливши "по горобцях" за десять хвилин до завершення основного часу.

Гірники відповіли люб'язністю на люб'язність - Марсело Морено не зміг результативно замкнути зручний пас Генріха Мхітаряна з правого флангу. Мхітарян і сам був близький до успіху, але його удар на 74-й хвилині Вальдес парирував, зробивши найефектніший сейв матчу.

Зараз ви читаєте новину «Мессі зробив контрольний постріл по "Шахтарю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі