неділя, 18 лютого 2018 20:11

Мессі серед воротарів: як Аліссон став найкращим гравцем "Роми"

Навчався з Тайсоном, грав з Фредом. Воротар "Роми" Аліссон Бекер поділився своїми очікуваннями від матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти "Шахтаря".

  "Поєдинок проти "Шахтаря" стане битвою двох команд, які завжди прагнуть до перемоги” - Аліссон
"Поєдинок проти "Шахтаря" стане битвою двох команд, які завжди прагнуть до перемоги” - Аліссон

"Поєдинок проти "Шахтаря" стане битвою двох команд, які завжди прагнуть до перемоги, - сказав воротар "Роми". - У складі нашого суперника багато моїх співвітчизників, і саме вони визначають гру команди. З деякими з них я знайомий особисто. Буду радий зустрітися з Тайсоном, з яким займався в молодіжній академії "Інтернасьонала", і Фредом, з яким грав за першу команду".

Кореспондент футбольного порталу Footboom Микита Черняк вболіває за "Рому" з 2001 року і знає все про команду.

"У минулому сезоні у складі "Роми" було два-три гравці з приставкою "топ": Наїнгголан, Салах, і, можливо, Фасіо. Влітку клуб продав Салаха, а "завдяки" новому тренеру Ді Франческо "Рома" стала грати за схемою 4-3-3, яка не підходить більшості гравців команди - ні Фасіо (він любить грати у формації з трьома захисниками, і Спаллетті використовував ці системи по ходу минулого сезону), ні Наінгголану, ні Флоренці (який знову змушений грати правого захисника) ні Дефрелю, ні Шику. Двоє останніх - класичні центрфорварди, але змушені намагатися проявляти себе на правому фланзі атаки.

Фактично гравці, які не підходили під характеристики схеми 4-3-3 і бачення "вертикального" футболу Ді Франческо половину сезону займалися казна-чим, але тільки не грою у футбол. Навіть лідер роздягальні Раджа Наїнгголан здав у порівнянні з попереднім сезоном, і здав істотно. Тому, мабуть, не варто дивуватися, що через всю цю ситуацію на перший план вийшов воротар Аліссон. На даний момент саме він є найдорожчим активом клубу. І вже точно саме бразилець є найкращим гравцем "Роми" у нинішньому сезоні.

  "Ліверпуль" і ПСЖ готові запропонувати за Аліссона 70 мільйонів євро
"Ліверпуль" і ПСЖ готові запропонувати за Аліссона 70 мільйонів євро

Скажу більше. Чисто візуально саме Аліссон є найкращим воротарем Серії А на даний момент. Але, думаю, цифри підтвердять мої здогадки, оскільки конкурентів в Аліссона просто немає. Буффон пропустив половину чемпіонату, Доннарумма не вражає, а постарівшим Хандановичу і Стракоші до кіпера "Роми" зараз ще дуже далеко. У сезоні 2017/18 Аліссон провів на полі 2 837 хвилин, в яких відбив 96 ударів (79% із загальної кількості) і зробив 35 сейвів. Прекрасний показник!

Я вболіваю за "Рому" з 2001-го року. Мені здається, що моя улюблена команда не заслуговує знаходитися на четвертому лігочемпіонському рядку у Серії А. Ненависний мною прекрасний "Лаціо" Індзагі заслуговує цього куди більше. Але на цю саму четверту сходинку "Рому" витягнув саме Аліссон. Погляньте, скільки мінімальних перемог "Вовчиця" вирвала в цьому сезоні - п'ять в Серії А і одну в Лізі чемпіонів. Навіть не знаю, де була б зараз "Рома", якби не Аліссон.

Що стосується його професійних і людських якостей, розповім дві короткі історії. По-перше, весь минулий сезон бразилець просидів на лавці за спиною Войцеха Щесни, і жодного разу не змусив засумніватися в своєму професіоналізмі. У кожному інтерв'ю він підкреслював силу свого партнера-конкурента, в якого йому, Аліссону, є чому навчитися. Він прийняв рішення Спаллетті зробити Щесни першим номером з повним смиренням, і тепер заслужено пожинає плоди.

Чисто візуально саме Аліссон є найкращим воротарем Серії А на даний момент

По-друге, перед недавньою зустріччю "Інтера" і "Роми" у Лучано Спаллетті запитали, мовляв, чи не шкодує він, що маринував настільки прекрасного кіпера на "банці" весь сезон. На що дон Лучано зізнався, що у нього кожен раз серце кров'ю обливалося, і що йому мало не соромно перед Аліссоном, адже він, як і Щесни, заслуговував того, щоб грати в основі "Роми". Але тоді у Войцеха перед бразильцем була одна велика перевага - поляк до того моменту вже більш-менш підучив італійську мову.

Мінуси в грі? Зізнаюся, я їх не помітив. У той же час, вважаю, на Кубку світу-2018 Аліссон не буде основним кіпером збірної Бразилії хоча б тому, що у "Селесао" є такий воротар як Едерсон. Якби не вміння останнього грати ногами, я б поставив цих двох воротарів в один ряд. Проблема Аліссона в тому, що Ді Франческо не вимагає від нього грати так, як грає Едерсон в "Манчестер Сіті". Можливо (і, швидше за все) під керівництвом іншого тренера Аліссон міг би розкритися ще більше. Тому я не здивуюся, якщо після Кубка світу Беккер попросить у "Роми" трансфер в інший клуб.

Подейкують, що "Ліверпуль" і ПСЖ вже хоч зараз готові запропонувати за Аліссона 70 мільйонів євро. Але це дуже маленька сума за такого класного воротаря", - вважає Черняк.

  Контракт Аліссона з “Ромою” розрахований до 30 червня 2021 року
Контракт Аліссона з “Ромою” розрахований до 30 червня 2021 року

Колишній воротар "Роми" Роберто Негрісоло також висловив захоплення нинішнім голкіпером римлян.

"Всі давно зрозуміли, що цей хлопець - феномен. Він - Мессі серед воротарів, тому що у них схожі менталітети. Аліссон може стати героєм епохи.

Його не можна порівнювати з Доннаруммою. Я б порівняв Аліссона з Діно Дзоффом. Повірте, я розбираюся у воротарях. Аліссон буде крутий як мінімум ще 10 років. "Ромі" потрібно зберегти його", - сказав Негрісоло.

Я б порівняв Аліссона з Діно Дзоффом. Повірте, я розбираюся у воротарях

Алісон Рамзес Бекер народився 2 жовтня 1992 року в Нову-Амбургу, Бразилія. Воротар походить з району переважно населеному бразильцями німецького походження, представником яких він і є.

Алісон - вихованець клубу "Інтернасьонал". У 2015 році став основним воротарем команди після того як Діда завершив кар'єру. У складі "Інтернасьонала" Алісон тричі виграв Лігу Гаушу.

Влітку 2016 року Бекер перейшов в італійську "Рому". Алісон дебютував за команду 17 серпня 2016 року в поєдинку кваліфікації Ліги чемпіонів проти португальського "Порту".

14 жовтня 2015 року голкіпер дебютував за збірну Бразилії у відбірковому матчі Кубка світу 2018 проти збірної Венесуели.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто виграє Лігу чемпіонів?

Перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Рома" відбудеться в середу, 21 лютого, в Харкові на стадіоні ОСК "Металіст". Початок о 21:45.

Зараз ви читаєте новину «Мессі серед воротарів: як Аліссон став найкращим гравцем "Роми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі