середа, 25 червня 2008 12:45

Меркель закидала гравців збірної Німеччини SMS-ками

Меркель закидала гравців збірної Німеччини SMS-ками

Сьогодні на півфіналі Євро-2008 німецька команда може не сумніватися, що, якщо обійдеться без національної кризи, одна з їхніх найпристрасніших прихильниць уболіватиме за них на стадіоні.

Канцлер Ангела Меркель так захопилася підтримкою команди, що почала регулярно відправляти гравцям SMS до і після гри. Її навіть запрошували в їхню роздягальню для напутливої бесіди, пише англійська газета The Guardian.

Представник уряду підтвердив, що Меркель буде присутня на матчі Туреччина - Німеччина в Базелі. У четвер їй довелося пропустити чвертьфінальний матч з Португалією через саміт ЄС у Брюсселі. Замість цього вона обмежилася письмовими посланнями своїх помічників.

Меркель уперше виявила інтерес до футболу під час чемпіонату світу у Німеччині два роки тому. Цього літа її ентузіазм став очевиднішим. Телевізійні репортажі тепер здаються неповними без врізань, де показують стрибаючу від радості після забитого голу Німеччини Меркель.

На питання про шанси Німеччини перемогти в Євро-2008 Меркель відповіла:

- Я б застерегла проти того, щоб це сприймалося як даність.

Після того, як Німеччина минулого тижня обіграла Австрію з рахунком 1:0, вона заявила:

- Ми грали ефективно, це справедливий результат, і тепер у нас є сили на наступний раунд. Баллак забив хороший гол.

Вона також відзначила "неймовірну" майстерність Лама і подокоряла німецькому нападаючому Бастіану Швайнштайгеру за те, що його усунули від гри з Австрією.

- Вона сказала мені, щоб я більше не робив таких дурощів. Якщо фрау канцлер говорить, що ви повинні щось зробити, значить, ви повинні це зробити, - сказав Швайнштайгер.

Німцям подобається ентузіазм Меркель, що може стати їй у нагоді на загальних виборах наступного року.

newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Меркель закидала гравців збірної Німеччини SMS-ками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі