вівторок, 22 липня 2008 09:50

Меріон Джонс попросила Буша про помилування

Меріон Джонс попросила Буша про помилування

Знаменита американська бігунка Меріон Джонс звернулася до президента США Джорджа Буша з проханням пом"якшити вирок, згідно з яким вона повинна провести у в"язниці шість місяців за надання помилкових свідчень агентам ФБР.

Представник міністерства юстиції США сказав, що Джонс направила відповідне клопотання. Такі документи розглядаються, після чого міністерство юстиції виносить рекомендацію про те, чи слід пом"якшити покарання. У більшості випадків у задоволенні клопотання відмовляють.

Джонс засудили до шести місяців в"язниці у січні 2008 року. Спортсменку визнали винною у тому, що під час розслідування випадків вживання допінгу американськими спортсменами, яке проводить ФБР, заявила, що не приймала заборонені препарати. Пізніше Джонс сама зізналася у вживанні допінгу перед Олімпіадою-2000 у Сіднеї.

З 7 березня 2008 року Джонс перебуває у федеральній в"язниці в Техасі. За рішенням Олімпійського комітету США, бігунку позбавили п"яти нагород (зокрема трьох золотих медалей), які вона завоювала на Олімпіаді 2000 року.

Лента.ru со ссылкой на Reuters

Зараз ви читаєте новину «Меріон Джонс попросила Буша про помилування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі