вівторок, 28 грудня 2010 18:23

Мер Львова назвав ім'я нового стадіону до Євро-2012

Мер Львова назвав ім'я нового стадіону до Євро-2012

Міський голова Львова Анрій Садовий на підсумковій річній конференції розповів про можливу назву нового стадіону до Євро-2012 та помітні для міста явища у 2010-му році.

"Термінал аеропорту готовий на третину, аеропорт – на половину", - заявив Садовий. - Я запропонував назвати аеропорт іменем Короля Данила. Успіхом вважаю те, що ми добилися того, що аеропорт не будуть закривати на час реконструкції летовища. Таким чином Львів не буде відрізаний від світу. Новий стадіон до Євро, можливо, назвемо просто "Львів-арена".

До чемпіонату у місті капітально відремонтовано 21 км стратегічних доріг. На це витрачено 250 млн грн.

Почали відновлювати історичну бруківку в центральній частині міста на проспекті Свободи. Наступного року у місті створять перші велодоріжки.

Цього року Львів відвідало мільйон туристів із 113 країн світу. Для них у місті встановлено двомовні таблички із назвами вулиць – українською та англійською, та 1070 двомовних вказівників назв вулиць та об'єктів. Також з'явились два електронні Центри допомоги туристам. Це електронні щити, на яких з допомогою чутливого екрану турист сам може знайти потрібну вулицю, ресторан для обіду, готель, лікарню, музей.

"Львів – єдине місто в Україні, де таке запроваджено", - переконував Садовий.

"Найскладніше, що нам треба зробити у туристичній галузі та в медицині – це добитися кваліфікованого персоналу. Найбільше скарг є не на умови в лікарнях, обладнання, а на відношення персоналу до хворого. Ми зробили перший крок – на станції швидкої допомоги дають відповідь англійською мовою".

Львів став першим містом в Україні, де заборонили нічний продаж алкоголю.

Місто також має намір приймати Олімпіаду 2022 року.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Мер Львова назвав ім'я нового стадіону до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі