неділя, 06 травня 2007 10:24

Мейвезер переміг де ла Хойю та залишив бокс

 

Флойд Мейвезер, 30 років, став новим чемпіоном світу з боксу за версією WBC в першій середній вазі (до 69,9 кілограма). У титульному бою, який проходив в Лас-Вегасі, він розділеним рішенням суддів переміг колишнього чемпіона Оскара де ла Хойю,34 роки, повідомляє Лента.Ру. За підсумками поєдинку двоє суддів віддали перемогу Мейвезеру, а один вирішив, що переміг де ла Хойя.

Один з самих очікуваних поєдинків останніх років, касовий збір від якого склав 19 мільйонів доларів, а платних трансляцій було продано більш ніж на 100 мільйонів доларів, проходив в дуже впертій боротьбі. Де ла Хойя вибрав тактику силового тиску, прагнучи притискувати суперника до канатів і використовувати свою перевагу у фізичній силі, а Мейвезер використовував перевагу в швидкості, уникаючи практично всіх атак суперника.

Перевага Мейвезера стала помітною в останніх раундах, коли де ла Хойя втомився, а його суперник діяв з тією ж швидкістю. Закінчився поєдинок тим, що Мейвезер і де ла Хойя вплуталися в обмін ударами, коли ніхто з суперників навіть не звертав уваги на те, чи потрапляють ці удари в ціль.

Де ла Хойя за цей бій отримав 25 мільйонів доларів, а Мейвезер – 10 мільйонів доларів. Тепер безпрограшна серія Мейвезера складає 38 поєдинків.

Після закінчення бою новоспечений чемпіон заявив, що він має намір залишити професійний ринг.

- Мені більше нічого доводити. Я хочу проводити більше часу з своїми дітьми. Отже з сьогоднішнього дня Флойд Мейвезер офіційно йде з боксу. Щодо останнього бою, то він склався для мене просто: я бачив всі удари суперника і легко ухилявся від них, - заявив Мейвезер.

Зараз ви читаєте новину «Мейвезер переміг де ла Хойю та залишив бокс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі