пʼятниця, 06 липня 2007 11:12

Матузалем може йти "на всі чотири сторони". Але за 25 мільйонів євро компенсації

Керівництво донецького футбольного клубу "Шахтар", віце-чемпіона України та фіналіста останнього Кубку країни, зробило офіційну заяву зв"язку з ситуацією, яка склалась навколо провідного плеймейкера колективу Франселіно Матузалема, 27 років, повідомляє www.sport.oboz.ua.

- У останні дні в українських і зарубіжних засобах масової інформації активно обговорюється питання про можливий трансфер футболіста "Шахтаря" Франселіно Матузалема. При цьому фігурують суми 10-12 мільйонів євро, які нібито пропонувалися нашому клубу за можливість викупити права на бразильського півзахисника.

ФК "Шахтар" офіційно заявляє, що дані повідомлення не мають під собою ніяких підстав. Для того, щоб розвіяти численні чутки і спекуляції, ми повідомляємо, що за весь час перебування Матузалема в "Шахтарі" клубу поступали тільки дві пропозиції: від італійського клубу "Палермо" на суму 7 мільйонів доларів і іспанської "Сарагоси" – 8 мільйонів доларів, причому іспанський клуб обмежився тільки телефонною розмовою і запропонував виплачувати вищезгадану суму частинами протягом трьох років.

Цілком природно, що подібні пропозиції не зацікавили керівництво ФК "Шахтар".

Тим часом істерія навколо даного питання постійно роздувається агентами Матузалема і підбурюється вищеназваними клубами, які таким чином хотіли б отримати футболіста за прийнятні для себе гроші. Ми вже неодноразово заявляли, що подібний шантаж не увінчається успіхом. Якщо договір між ФК "Шахтар" і Франселіно Матузалемом буде порушений, то ми залишаємо за собою право вимагати дисциплінарних санкцій згідно регламенту ФІФА, як проти самого футболіста, так і проти клубу, що уклав з ним контракт.

Повідомляємо, що в особистому контракті між Матузалемом і ФК "Шахтар", є умова, згідно якій футболіст може безперешкодно перейти в інший клуб, якщо сума пропонованого трансферу складатиме не менше ніж 25 мільйонів євро. Таким чином, у випадку, якщо перехід футболіста відбудеться без згоди ФК "Шахтар", згідно Правилам ФІФА "По статусу і трансферу гравців" новий клуб буде відповідальним за виплату цієї суми "Шахтареві" як компенсація за заподіяного ушкодження.

Керівництво футбольного клубу "Шахтар" ще раз підкреслює, що особистий контракт з Матузалемом дотримувався і дотримується нами неухильно, і ми маємо право вимагати того ж з іншого боку.



Зараз ви читаєте новину «Матузалем може йти "на всі чотири сторони". Але за 25 мільйонів євро компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі