вівторок, 04 березня 2008 20:40

Матч-реванш за світову шахову "корону" почнеться на три дні пізніше

Матч-реванш за світову шахову "корону" між нинішнім чемпіоном світу індійцем Вішванатаном Анандом і екс-чемпіоном росіянином Володимиром Крамником з призовим фондом 1,5 млн євро почнеться в Бонні на три дні пізніше - 14 жовтня і продовжиться до 2 листопада. Згідно прийнятому раніше рішенню, матч-реванш повинен був відбутися 11-30 жовтня.

- Ми хочемо забезпечити, щоб високопоставлені гості зі світу політики і суспільства посильно підтримали цей захід і присутні на відкритті матчу за світову шахову корону. Тому ми внесли зміну до розкладу, - заявив президент консорціуму "Юніверсал Івент промоушн" Йозеф Реш.

У матчі між двома сильними шахістами світу, який пройде під патронатом міністра фінансів Німеччини і великого любителя шахів П"єра Штайнбрюка, будуть зіграно 12 партій з класичним контролем. У разі нічиєї відбудеться тай-брейк, який і визначить переможця. Призовий фонд матчу буде роздільний порівну між Анандом і Крамником.

Безпосередній організатор матчу "Юніверсал Івент промоушн" вважає, що він стане "частиною 120-річної традиції боротьби за шахову "корону", яка включає матчі між Капабланкою і Алехиним, Фішером і Спаським, Каспаровим і Короповим, Крамником і Топаловим.

37-річний Ананд став дворазовим чемпіоном світу у вересні 2007 року, перемігши на турнірі в Мексиці. 32-річний Крамник завоював "корону" осінню 2006 року, обігравши тодішнього чемпіона світу болгарина Веселіна Топалова.

Один з них потім змагатиметься за світову першість з переможцем зустрічі між Топаловим і володарем Кубка світу американцем Гатою Камським.

"Газета.ру"
Зараз ви читаєте новину «Матч-реванш за світову шахову "корону" почнеться на три дні пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі