пʼятниця, 05 вересня 2008 14:27

Матчі Суперкубку УЄФА проходитимуть в Москві

Матчі Суперкубку УЄФА проходитимуть в Москві

Генеральний директор Російського футбольного союзу Олексій Сорокін розповів, що з 2011 року місце проведення матчів за Суперкубок УЄФА може змінити прописку. Традиційний для цих зустрічей стадіон "Луї II" у Монако замінять московські "Лужники".

"Ми вже намагалися обговорювати з УЄФА питання про регулярне проведення матчів за Суперкубок у Москві, - сказав Сорокін. - Але, на жаль, контракт з Монако закінчується лише в 2010 році. Отже ще два Суперкубки пройдуть на Блакитному березі. Але розмова з УЄФА з цього приводу ми обов"язково продовжимо. Вже зрозуміло, що стадіон в Монако місткістю 18 тисяч замалий для такого яскравого та цікавого матчу".

Останнім тріумфатором Суперкубку став російський "Зеніт", що обіграв англійський "Манчестер Юнайтед".

Матчі за Суперкубок Європи проводяться між володарями Ліги чемпіонів і Кубку УЄФА. До 1998 року команди виявляли переможця за сумою двох зустрічей (удома та на виїзді). 10 років тому було ухвалено рішення змінити формат. Тепер переможець визначається в одному поєдинку, який проходить в останню п"ятницю серпня в Монако.

У цілому ж, регламент матчу такий як і в Кубку УЄФА. Якщо після основного часу рахунок залишається нічийним, додаються два додаткові тайми по 15 хвилин, а після, у разі потреби, і серія пенальті.

Зауважимо, результат матчу за Суперкубок ніколи не визначався в серії пенальті, але в 2000 році "Галатасарай" переміг "Реал" за правилом "золотого голу".

Вітчизняним командам лише одного разу вдавалося здобути Суперкубок УЄФА. У 1975 році перемогу на свій рахунок записало київське "Динамо", що переграло "Баварію". Інших дві спроби виявилися невдалими - в 1987 році "Динамо" програло "Стяуа", а в 2005 ЦСКА впустило перемогу в матчі з "Ліверпулем".

Срібна трофейна чаша була змодельована та виготовлена в міланській ювелірній майстерні Bertoni. Може, тому саме до "Мілану" трофей повертається найчастіше. "Мілан" виграв цей приз рекордні п"ять разів. Востаннє це трапилося минулого року.

До речі, окрім Суперкубку росіяни хочуть позмагатися за проведення ЧС-2018. Всеросійське об"єднання вболівальників (ВОВ) звернеться до міністра спорту Росії Віталія Мутко з пропозицією висунути Росію як кандидата на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року. Звернення до Мутко буде зроблено 9 вересня на другій всеросійській конференції ВОВ.

У конференції візьмуть участь Мутко, що займає президента РФС, президент Російського футбольної прем"єр-ліги Сергій Прядкін, головний тренер збірної Росії з футболу Гуус Хіддінк, його помічники Олександр Бородюк та Ігор Корнєєв, а також відомі спортсмени та представники фан-клубів із 53 регіонів Росії.

Нагадаємо, що в 2010 році чемпіонат світу з футболу пройде в ЮАР, а в 2014 році - в Бразилії.

"Утро.ua"


Зараз ви читаєте новину «Матчі Суперкубку УЄФА проходитимуть в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі