понеділок, 06 жовтня 2008 20:53

Матч Україна - Хорватія обслужить екстравагантний голландець

Матч третього туру відбірного турніру ЧС-2010 між збірними України та Хорватії обслуговуватиме суддівська бригада з Голландії. Арбітрові Еріку Браамхаару допомагатимуть на лініях Ар"є Брінк Кішпаль і Патрік Геррітсен. Резервний арбітр - Річард Лісвельд. Їх дії оцінить суддівський спостерігач Ласло Вагнер з Угорщини, а делегатом УЄФА на матчі буде швейцарець Жак Антенен.

Фредерік Йоханн "Ерік" Браамхаар народився 13 жовтня 1966 року. Арбітром ФІФА став в 39 років. Браамхаар прославився минулого року - спершу, коли зарахував в матчі "Манчестер Юнайтед" - "Лілль" скандальний гол Райана Гіггза з штрафного. Вся річ у тому, що коли валлієць завдавав удару, голкіпер "Лілля" все ще вибудовував стінку - тобто, Гіггз пробив штрафний без свистка арбітра. Справа дійшла до протесту французької команди, який, втім, був відхилений контрольно-дисциплінарною інстанцією.

А вже декілька тижнів опісля, в матчі голландської першості між командами "ПСВ" і "Аякс", Браамхаар був помічений у святкуванні гола Кеннета Переса, гравця "Аякса". Надалі Ерік Браамхаар стверджував, що він "святкував" зовсім не гол Переса як такий, а своє рішення продовжувати гру після того, як футболіст "ПСВ" порушив правила, але м"яч залишався у гравця "Аякса".

Терикон

Зараз ви читаєте новину «Матч Україна - Хорватія обслужить екстравагантний голландець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі