вівторок, 12 квітня 2011 01:31

Матч "Шахтар" - "Барселона" встановить абсолютний рекорд

Матч "Шахтар" - "Барселона" встановить абсолютний рекорд

На матчі-відповіді чвертьфіналу Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Барселона" працюватимуть 263 журналіста. Іспанію представляють 61 репортер. Інші журналісти приїхали з Румунії, Франції, Росії, Бразилії, Італії, Англії, Німеччини, Угорщини, Південної Кореї, Японії та Швеції.

"Це абсолютний рекорд для Донецька та для "Донбас Арени", - каже нам Руслан Мармазов, керівник прес-служби "Шахтаря".

Нагадаємо, на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з "Ромою" акредитувалися 175 журналістів.

Бразилець Рафаель Маранхао живе у Швеції. Пише про бразильських футболістів для інтернет-видань.

"Дуже хотів відвідати матч "Шахтаря" з київською командою ("Оболонь"). Навіть акредитувався, але не зміг вчасно дістатися до Донецька. Мене цікавлять бразильські футболісти донецької команди — Дуглас Коста, Алекс Тейшейра, Жадсон, Луїс Адріано, Фернандіньо, Вілліан. Той же Дані Алвес з "Барселони" і так на виду. А решта не такі відомі і про них треба писати. Після Донецька планую відвідати Дніпропетровськ, а потім Київ. У "Дніпрі" грають Матеус та Джуліоно. У "Динамо" також багато бразильців."

Раджу Рафаелю ще відвідати харківський "Металіст" і поспілкуватися з тамтешньою бразильською діаспорою.

"На жаль, не вистачить часу. Щодо матчу "Шахтаря" з "Барселоною", то шансів пройти далі в української команди немає. "Гірники" гратимуть за престиж."

Перший матч "Шахтар" програв "синьо-гранатовим" з рахунком 1:5.

Трьох журналістів з Південної Кореї зустрічаю біля "Донбас Арени".

"У Донецьк летіти через Москву, загалом вийшло близько десяти годин у дорозі. Ми знімаємо 15-хвилинний фільм про "Шахтар". Матч з "Барселоною", швидше за все подивимося у фан-кафе, а потім зніматимемо гравців у мікст-зоні. Футбол у Південній Кореї дуже популярний вид спорту. "Шахтар" у нас поки не такий відомий як "Барселона" чи "Манчестер Юнайтед", але його вже впізнають. Після Донецька поїдемо у Чорнобиль. Знімемо фільм про 25-ту річницю трагедії".

Серед іспанських журналістів найбільше виділялися працівники радіо. Під час прес-конференції наставника "Барселони" Хосепа Гвардіоли репортери ходили з мікрофонами (та іншими допоміжними об'єктами) і у прямому ефірі передавали його слова. Дуже оперативний та достовірний спосіб.

Матч "Шахтар" - "Барселона" у прямому ефірі покаже ТРК "Україна". Початок о 21:45. Всі квитки на гру продані.

Зараз ви читаєте новину «Матч "Шахтар" - "Барселона" встановить абсолютний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі