неділя, 15 серпня 2010 11:02

Матч "Дніпро" - "Металіст" закінчився скандалом

Матч "Дніпро" - "Металіст" закінчився скандалом

"Металіст" обіграв "Дніпро". З недавніх пір це сприймається як сенсація. Насправді ж на полі зійшлися дві рівні команди. Трохи технічніший (за рахунок бразильців) "Металіст". Трохи агресивніший і фізично потужніший "Дніпро".

Перший (і, мабуть, єдиний) небезпечний момент першого тайму створив "Металіст". Русол втік на брівку допомагати Лободжанідзе в боротьбі з двома харків"янами і Валяєв здорово відпасував у штрафний майданчик на вільного Девіча, але у Марка з точністю удару не склалося і м'яч пройшов повз ближній кут.

Другий тайм активніше розпочав "Дніпро" та Андрій Русол після подачі кутового влучив у поперечину. Тут хочеться зупинитися і згадати матч зі "Спартаком" з Сербії. Адже і там "Дніпро" з гри не вразив, обидва голи поклавши після стандартів. Схоже, розібрати і нейтралізувати атаку лідера чемпіонату - завдання вирішуване.

Слідом за Русолом отримав шанс Селезньов, якому Денисов діагоналлю ідеально закинув м'яч у штрафний майданчик - Євген зумів пробити другим дотиком, але поквапливість призвела до того, що снаряд пройшов високо над рамкою. А в атаці Фініньо створив маленький подвиг, пірнувши у залишену суперником дірку в захисних рядах, зловив пас Хав'єра і встоявши в жорсткій силовий боротьбі з Лободжанідзе, зумів з гострого кута кинути м'яч повз Антона Каніболоцького в дальній кут - 1-0. Більше шансів для взяття воріт у суперників не було.

Зате вийшов скандал. На 84-й хвилині Селезньов, виходячи на навіс Ферейри грубо зіграв проти Старцева у воротарському майданчику харків'ян. Всі завмерли, чекаючи свистка, Євген про всяк випадок забив, а Даньковський вказав на центр. Харків врятував Микола Васюта - лайнсмен не побіг до центру поля, намагаючись привернути увагу головного судді. І закрутилося.

Даньковський впав у паніку - адже на грі сидів сам Колліна, пауза розтягнулася на кілька хвилин, за які Васюті встигли розбити потилицю, покидати на поле пляшки. "Дніпро Арену" чекає розгляд, Даньковського килим, а "Металіст" - святкування, адже гол все-таки був скасований.

У компенсовані 6 хвилин нічого на полі не сталося, і "Металіст" довів нічийний за духом матч до перемоги - 1:0.

Чемпіонат України.

6-й тур.

"Дніпро" - "Металіст" 0:1 (0:0)

Голи: Фініньо, 56 (0:1)

"Дніпро": Каніболоцький А.; Денисов В.; Лобжанідзе; Мандзюк; Русол; Холек; Феррейра; Калиниченко (Назаренко, 64); Кравченко С. (Гоменюк, 59); Коноплянка; Селезньов

"Металіст": Старцев М.; Вільягра; Фініньо (Пшеничних, 90); Обрадовіч; Романчук О.; Березовчук; Шелаєв; Девіч (Бордіян, 58); Едмар; Валяєв; Хав"єр (Воробей А., 81)

Попередження: - Девіч, 14; Старцев М., 82; Фініньо, 90; Пшеничних, 90

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «Матч "Дніпро" - "Металіст" закінчився скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі